Prancūzijos kultūros ministrė neskaito knygų

Prancūzijos kultūros ministrė Fleur Pellerin pribloškė šalies visuomenę, prisipažindama, kad per pastaruosius dvejus metus neperskaitė nė vienos knygos. „Tegyvuoja mūsų nuostabioji vyriausybė“, – tinkle „Twitter“ ironiškai iškart pastebėjo ne vienas internautas, rašo „Daily Mail“.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 28, 2014, 11:32 AM, atnaujinta Jan 24, 2018, 10:44 AM

F.Pellerin ne tik šiaip neskaito knygų. Ministrė televizijos laidoje taip pat nesugebėjo pasakyti, kuri naujojo Nobelio literatūros premijos laureato, prancūzo Patricko Modiano knyga yra jos mėgstamiausia.

Visa tai – nepaisant to, kad prieš kelias minutes moteris pasigyrė, kad su rašytoju neseniai pietavo. O prieš dvi savaites F.Pellerin tiesiog šlovino P.Modiano: „Jis pasauliui parodė, kokia įtakinga ir gyvybinga yra Prancūzijos literatūra“.

„Galiu atvirai prisipažinti, kad per pastaruosius dvejus metus neturėjau laiko skaitymui, – pareiškė F.Pellerin, kuri anksčiau užėmė inovacijų ir skaitmeninės ekonomikos ministrės postą. – Skaitau daug pranešimų, teisinių dokumentų, naujienų. Bet neturiu laiko tikram skaitymui“.

Toks ministrės prisipažinimas sukėlė pasipiktinimo bangą socialiniuose tinkluose. Daugelis negali patikėti tuo, kad kultūros ministrė neskaito „tikrų knygų“.

„Tegyvuoja mūsų nuostabioji vyriausybė, ypač – kultūra“, – pastebėjo vienas „Twitter“ vartotojas.

Tiesa, kiti puolė ginti F.Pellerin. Esą jei ministrė būtų pasakiusi, jog vakarais nuolat skaito grožinę literatūrą, ji būtų sulaukusi kritikos dėl to, kad nepakankamai dirba.

Prancūzija pagaliau suvokė didžiausią savo problemą šiame krizės laikotarpyje – tai yra F.Pellerin, kuri nėra skaičiusi P.Modiano“, – juokavo „Twitter“ vartotojas Henri.

69 metų P.Modiano anksčiau šį mėnesį buvo paskelbtas 111-uoju Nobelio literatūros premijos laureatu. Jis geriausiai žinomas dėl savo 1978 metų romano „Dingęs žmogus“.

41 metų kultūros ministrė F.Pellerin gimė Pietų Korėjoje, tačiau netrukus buvo pamesta gatvėje. Šešių mėnesių mergytę įsivaikino šeima iš Prancūzijos.

Parengė Gintaras Radauskas

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.