Tatarstano verslininkas ant parduotuvės sienos liaupsina Staliną

Rusijoje, Tatarstano naftininkų sostine vadinamame Almetjevsko mieste, 40-metis verslininkas Aleksandras Lapko, prekiaujantis biuro technika, pasigamino ir ant savo parduotuvės fasado pakabino reklaminį stendą, skirtą Sovietų Sąjungos diktatoriaus Josifo Stalino 135-osioms gimimo metinėms, pranešė evening-kazan.ru.

J.Stalino gimtadienį jo gerbėjai švenčia gruodžio 21-ąją, tad A.Lapko miestiečiams apie šią datą nutarė priminti gerokai iš anksto.<br>evening-kazan.ru nuotr.
J.Stalino gimtadienį jo gerbėjai švenčia gruodžio 21-ąją, tad A.Lapko miestiečiams apie šią datą nutarė priminti gerokai iš anksto.<br>evening-kazan.ru nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 29, 2014, 11:06 AM, atnaujinta Jan 24, 2018, 7:14 AM

J.Stalino gimtadienį jo gerbėjai švenčia gruodžio 21-ąją, tad A.Lapko miestiečiams apie šią datą nutarė priminti gerokai anksčiau.

Ant stendo išspausdintas J.Stalino portretas, o greta išvardinti jo „nuopelnai“:

– Jis sunaikino Penktąją koloną.

– Jo vadovaujami mes nugalėjome nacistinę Vokietiją ir išvadavome Europą, prikėlėme Rusiją iš griuvėsių.

– Jis apgynė mūsų kultūrą Geležine uždanga.

– Jam esant buvo vertinamas mokymasis ir fizinė kultūra.

– Jam esant nebuvo korupcijos.

– Jam esant mes buvome labiausiai gerbiama tauta ir labiausiai gerbiama nacija visoje planetoje.

– Jis sukūrė supervalstybę.

Savo parduotuvės interneto svetainėje A.Lapko taip pat paviešino atvirą laišką visuomenei pavadinimu „Žadintuvas miegančiam budrumui“. Laiške jis vėl liaupsina J.Staliną ir gailisi, kad šiais laikais patriotizmas Rusijoje yra gerokai silpnesnis nei J.Stalino diktatūros laikais.

Laiške minimas ir dabartinis Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas, kurį biuro technikos pardavėjas lygina su sovietiniu diktatoriumi.

„Norėčiau kreiptis į tuos, kurie vis dar abejoja mūsų prezidento politika. Šiandien jis yra vienintelis sveikai mąstantis lyderis, kurio ambicijos nukreiptos į tai, kad būtų išsaugotas mūsų šalies vientisumas ir politinis stabilumas“, – agituoja A.Lapko.

Evening-kazan.ru pažymi, kad šiais laikais Rusijoje, be daugybės suderinimų su valdininkais, negalima net parduotuvės iškabos pakabinti, tačiau reklaminis stendas su J.Stalino atvaizdu kabo jau dvi savaites ir, pasak paties verslininko, niekam neužkliuvo.

Valdant J.Stalinui Sovietų Sąjungoje buvo masiškai žudomi tikri ir tariami politiniai oponentai, milijonai žmonių buvo uždaryti į Gulago koncentracijos stovyklas ir ištremti į atšiaurius regionus. Per prievartinę kolektyvizaciją milijonai žmonių mirė badu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.