Ukrainos „juodąjame sąraše“ - 14 Rusijos artistų

Ukrainos vyriausybė į šalyje nepageidaujamų žmonių sąrašą įtraukė 14 artistų iš Rusijos. Šiuos duomenis paskelbė Ukrainos kultūros ministras Jevgenijus Niščiukas, praneša „Lenta.ru“.

Dainininkas J.Kobzonas.<br>J.Staselio nuotr. iš archyvo
Dainininkas J.Kobzonas.<br>J.Staselio nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Oct 29, 2014, 12:52 PM, atnaujinta Jan 24, 2018, 7:00 AM

„Diskusijos apie sankcijų pritaikymą artistams, atvirai palaikantiems Rusijos agresiją Ukrainos atžvilgiu, vyksta nuo pat pirmo panašaus paskelbimo. Neseniai vyriausybė priėmė 14 šalyje nepageidaujamų žmonių sąrašą, garsėjančių antiukrainietišku požiūriu“, – teigė J. Niščiukas, pridūręs, kad sąrašas viešai nebus atskleistas.

Tačiau ministras įvardijo Rusijos kultūros figūras, kurioms kiek anksčiau neleista įvažiuoti į Ukrainą. Tarp jų – dainininkas Josifas Kobzonas, kuris neseniai lankėsi Donbase ir išreiškė savo poziciją dėl Ukrainos konflikto. Ministras artisto vizitą vadino „labai negarbingu“.

J.Niščiukas „ciniškais“ vadino aktoriaus Ivano Ochlobystino pasakytus žodžius apie grįžimą į Ukrainą tanku, visai kaip 1943 metais.

„Šie veikėjai nėra laukiami Ukrainoje. Jie netaps skaudžia netektimi mūsų šaliai ir kultūrai“, – tvirtino kultūros ministras.

Rugsėjį Ukraina į „juodąjį sąrašą“ įtraukė 35 Rusijos žurnalistus, tarp kurių Konstantinas Ernstas, Ašotas Gabrelianovas, Irada Zeinalova, Arkadijus Mamontovas ir kiti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.