Malala Yousafzai gautų piniginių premijų sau nepasiliko

Agentūra, remianti pabėgėlius iš Palestinos, paskelbė, kad 17-metė Malala Yousafzai, Nobelio taikos premijos laureatė ir Pasaulio vaikų premijos laimėtoja, laimėtus pinigus įdėjo ne į savo kišenę. Mergina 50tūkst. JAV dolerių paaukojo per karą sugriautos Gazos mokyklos atstatymui, skelbia „Miami Herald“.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-10-30 13:51, atnaujinta 2018-01-24 02:53

Pasaulio vaikų premija M.Yousafzai trečiadienį buvo įteikta Stokholme. Agentūros pranešime buvo cituojami merginos žodžiai: „be švietimo niekada nebus pasiekta taika“.

Mokykla Gazos ruože, kuri bus atstatyta už premijos pinigus, buvo sugriauta šią vasarą vykusiame kare tarp Izraelio ir „Hamas“ grupuotės. Penkiasdešimt dienų trukęs karas nuniokojo arba visai sugriovė dešimtis regiono mokyklų.

17-metei M.Yousafzai premija buvo paskirta už mergaičių teisių gynimą jos gimtajame Pakistane. Prieš dvejus metus Talibano karys peršovė merginos galvą, tačiau ji sėkmingai pasveiko.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.