Norvegijos priekrantėje ant uolų užplaukė kruizinis laivas

Bahamose registruotas

Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Nov 1, 2014, 5:28 PM, atnaujinta Jan 23, 2018, 7:25 PM

Norvegijos gelbėjimo tarnyba nurodė, kad keleiviams buvo leista palikti kruizinį laivą „Marco Polo“, kuriame buvo daugiau negu tūkstantis žmonių, kai jis šeštadienį paryčiais užplaukė ant uolų vienos iš Lofoteno salų įlankoje.

Gelbėtojai sakė mėginsiantys nustumti 176 metrų ilgio „Marco Polo“ per jūros potvynį šeštadienio vakarą. Kol kas vilkikai ir pakrančių sargybos laivai bergždžiai stengėsi išlaisvinti laivą, stumdami jo dešinįjį bortą.

Pasak pareigūnų, per šį incidentą prie Gravdalio miestelio žmonės nenukentėjo. Jokių laivo pažeidimų nerasta.

„Marco Polo“ yra išsinuomojusi Didžiojoje Britanijoje registruota bendrovė „Cruise & Maritime Voyages“. Ant seklumos laivas užplaukė per kruizą po Norvegijos fiordus. Dauguma keleivių plaukė iš Didžiosios Britanijos, laivo įgulą sudaro įvairių šalių piliečiai, nurodoma tinklalapyje CMV. Keleiviai, kurie evakavosi iš laivo, išvyko į planuotą pažintinę kelionę sausumoje.

Vietos gyventojas Karlas Rogeris Johnsenas sakė Norvegijos nacionaliniam transliuotojui NRK, kad jam pasirodė, jog laivas smarkiai rizikuoja, plaukdamas į įlanką labai arti uolėtos pakrantės.

Tas pats laivas kovą buvo trumpam įstrigęs ant seklumos viename kaimyniniame salyne, nurodė Norvegijos žiniasklaida. To incidento priežastis tebėra neaiški.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: komendantinių pratybų užkulisiai