Bostono maratono sprogdintojo žmona pradėjo naują gyvenimą

Po daugiau nei pusantrų metų garsiojo teroristo Tamerlano Carnajevo išpuolio Bostono maratone, vyro našlė užfiksuota vaikščiojanti po Naująjį Džersį. Nepaisant visų gandų, kad jos šeima moterį verčia grįžti į krikščionybę, ji ir toliau išpažįsta islamą, rašo „Daily Mail“.

T.Carnajevo (kairėje) žmona ištekėjo antrą kartą.<br>„Getty Images“/„Scanpix“ nuotr.
T.Carnajevo (kairėje) žmona ištekėjo antrą kartą.<br>„Getty Images“/„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-11-03 15:05, atnaujinta 2018-01-22 10:13

Katherine Russel užfiksuota vilkinti hidžabą ir besilankanti islamo išpažinėjų susitikimuose. Šių metų pradžioje moteris vėl ištekėjo ir laukiasi antrojo kūdikio. 2011 metais moteris su T.Carnajevu susilaukė dukters. Amerikietė šiuo metu gyvena kartu su antruoju vyru ir jo seserimis.

Praėjusių metų balandžio 15 dieną T.Carnajevas ir jo brolis Džocharas susprogdino dvi bombas Bostono maratono metu. Trys žmonės žuvo, daugiau nei 260 buvo sužeisti.

Policijos apklausoje dalyvavusi K.Russel prisipažino, kad niekada negirdėjo apie būsimus vyro ir jo brolio išpuolius. Moters advokatas Amato DeLuca teigė, kad apie teroro aktą ji sužinojo iš televizijos.

Nors 25-erių moteris buvo įtikinėjama žiniasklaidos duoti itin atvirą interviu apie savo ir buvusio vyro gyvenimą, ji atsivėrė tylos siena.

2010 metais viename naktinių klubų T.Carnajevas sutiko būsimąją žmoną K.Russel. Vėliau jauna pora persikėlė į Kembridžo miestelį ir pasinėrė į islamo religiją. Dalyvaudavo visuose Bostono islamo centro renginiuose, vesdavo pamaldas.

Po vyro mirties K.Russel buvo išvykusi pas tėvus į Rodo salą. Jie bandė perkalbėti merginą vėl persiversti į krikščionybę.

T.Carnajevas mirė po trijų dienų, kai buvo surengtas išpuolis Bostono maratono metu, susišaudymo su teisėsaugos pareigūnais, kurie buvo surengę didelio masto paiešką jam ir jo jaunesniajam broliui suimti. Nors D.Carnajevas pabėgo, po keturių dienų galiausiai buvo užspeistas – sužeistas ir besislepiantis kateryje.

Šiuo metu Džocharas laukia teismo, kuris turi prasidėti lapkričio mėnesį. Jam gresia mirties bausmė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.