Nepagydomu smegenų vėžiu sirgusi amerikietė nusižudė

Tačiau tą sprendimą ji atidėjo tik trumpam.

Daugiau nuotraukų (1)

BNS, AFP ir lrytas.lt inf.

Nov 3, 2014, 9:11 AM, atnaujinta Jan 23, 2018, 3:10 PM

„Sudie visiems mano mieliems draugams ir šeimos nariams, kuriuose myliu. Šiandien yra diena, kurią pasirinkau oriai išeiti, atsižvelgdama į savo mirtiną ligą, šį siaubingą smegenų vėžį, kurie tiek daug iš manęs atėmė, tačiau būtų atėmęs daug daugiau“, – B.Meynard rašė pranešime, kuris buvo išplatintas socialiniuose tinkluose.

„Pasaulis – graži vieta. Kelionė buvo didžiausia mano mokytoja, o mano artimi draugai bei giminaičiai labiausiai man padėjo. Palaikymo žiedas supa mano lovą netgi dabar, kai rašau. Sudie, pasauli. Skleiskit gerą energiją. Mokėkit iš anksto!“ – rašė B.Maynard.

B.Maynard teisę rinktis palaikiusios aktyvistų organizacijos „Compassion & Choices“ („Atjauta ir pasirinkimai“) atstovas Seanas Crowley sakė, kad ji ramiai numirė savo namuose lapkričio 1 dieną.

„Brittany mirė, bet jos meilė ir prigimtis, jos aistra ir dvasia gyvuos toliau“, – pridūrė tos organizacijos prezidentė Barbara Coombs Lee.

„Dėl Brittany atminimo darykite tai, kas yra svarbiausia. Ir pasakykite visiems, kuriuos mylite, kokie jie svarbūs jums. Mes toliau darbuosimės, išlaikydami jos palikimą, kad užtikrintume pasirinkimą užbaigti gyvenimą visiems amerikiečiams“, – rašo ji.

Sausį gydytojai prognozavo, kad B.Maynard gyvens tik kelis mėnesius ir perspėjo, kad jos mirtis bus skausminga dėl jos vėžio agresyvios prigimties.

Tuo metu ji stengėsi susilaukti pirmojo vaiko su savo vyru Danu Diazu, tačiau dėl ligos turėjo atsisakyti šių planų.

B.Maynard ištekėjo maždaug tuo metu, kai ją pradėjo varginti stiprūs galvos skausmai. Vėliau sutuoktiniai persikėlė iš Kalifornijos į Oregoną – vieną iš nedaugelio valstijų, turinčių įstatymą dėl „teisės numirti“.

Šioje valstijoje gydytojas galėjo jai išrašyti preparatų, kuriais pacientė galėtų nutraukti savo gyvenimą, apsupta šeimos narių savo miegamajame, kuriuo dalijasi su vyru.

Praeitą ketvirtadienį ji paskelbė naują vaizdo įrašą, kuriame pareiškė galbūt laikinai atidėsianti savo sprendimą išgerti potencialiai mirtiną vaistų kokteilį.

Tačiau tą sprendimą ji atidėjo tik trumpam.

Amerikietės istorija pateko į pasaulio žiniasklaidos pirmuosius puslapius. Jos nuotrauka taip pat buvo išspausdinta anksčiau spalį išleisto JAV žurnalo „People“ viršelyje.

Pastarosiomis savaitėmis ir mėnesiais B.Maynard stengėsi sutrumpinti dalykų, kuriuos norėjo nuveikti per savo gyvenimą, sąrašą – įskaitant jos kelionę į Didįjį kanjoną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.