„Rusų maršas“ Maskvoje: skandavo Ukrainą palaikančius šūkius

Maskvoje antradienį vyksta kasmet rengiamas „Rusų maršas". Šiose aršių nacionalistų rengiamose eitynėse žygiavo apie kelis tūkstančius žmonių. Be šūkių „Šlovė Rusijai!", „Broliai slavai – visi už vieną, vienas už visus", skambėjo ir palaikymo žodžiai Ukrainai.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 4, 2014, 2:08 PM, atnaujinta Jan 22, 2018, 8:02 AM

Jau penktus metus Rusijos vienybės dieną rengiamose nacionalistų eitynėse, jų pačių teigimu, susirinko per 10 tūkst. žmonių, nors policija ir stebėtojai suskaičiavo vos kelis tūkstančius dalyvių.

Maskvos pietryčiuose rengiamą akciją kruopščiai prižiūrėjo pareigūnai. Mažiausiai keli protestuotojai jau buvo sulaikyti. Eitynių metu skambėjo šūkiai „Rusija vieninga" bei „Šalin čekistų terorą", „Laisvę politiniams kaliniams", „Kas nešokinės – tas čiurka". Be Rusijos imperijos vėliavų, taip pat matyti ir Ukrainą palaikantys plakatai. Tiesa, kai kurie protestuotojai šaukė ir "Krymas - tai Rusija".

Beje, kitoje Maskvos dalyje vyko kitos eitynėse. Jose šimtai žmonių skandavo  Vladimirą Putiną šlovinančius šūkius ir reiškė palaikymą separatistų kontroliuojamoms „liaudies respublikoms" Rytų Ukrainoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.