Rusų propaganda stebina išmone: rado berniuką - raketų taikinį

Kadaise vieninteliu nepriklausomu Rusijos kanalu laikytas NTV jau senokai kalba Kremliaus balsu. Tačiau panašu, kad vis dar įmanoma nustebinti neregėta išmone - televizijos žiūrovams buvo parodyta neva dramatiška vieno 13-mečio berniuko istorija. Jį sužvėrėję ukrainiečių nacionalinės gvardijos kariai esą pavertė raketų taikiniu.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 4, 2014, 12:15 PM, atnaujinta Jan 22, 2018, 8:34 AM

Rusijos televizijos kanalas NTV papasakojo graudžią istoriją apie Stasą iš Krasnyj Lymano. Šiame Donecko srityje esančiame mieste neva gyvenęs berniukas pristatomas kaip ukrainiečių kankinta auka.

Visa istorija - lyg iš Antrojo pasaulinio karo laikų apie fašistų siautėjimus: esą į namų duris pasibeldė ukrainiečių kariai, išsivedė mamą ir tėtį. Juos pagrasino nužudyti, jei Stasas neįvykdys užduoties. Jam esą liepta įsisegti elektroninį siųstuvą, rasti separatistų pozicijas ir ten pabūti.

Berniukui neva buvo suleistas psichotropinių vaistų, o pagal elektroninį signalą ir gyvąjį taikinį ukrainiečiai esą būtų aptikę separatistų koordinates ir pliekę į juos raketų salve.

Neva narkotikais apsvaigintas Stasas neprisimena, kas nutiko po to, kai jis 50 kilometrų mynė dviračiu ir atvyko prie separatistų įrengtų patikros punktų netoli Donecko oro uosto. Jis kartais net sunkiai prisimena savo vardą, o ką jau kalbėti apie tėvus - šių jis neranda ir net nežino, ar jie gyvi. Vaikas tik prisimena, kaip atrodo namas, kuriame gyvena - šį jis nupiešė ant popieriaus lapo.

Tai jau ne pirmas Rusijos propagandos pliūpsnis. Ne taip seniai Rusijos valstybinis kanalas parodė reportažą iš Slovjansko, kur ukrainiečių kariai centrinėje miesto aikštėje neva prikalė berniuką prie lentos. Vėliau paaiškėjo, kad tokią graudžią istoriją papasakojusi moteris apsimelavo - ji turi keturis vaikus, visi yra sveiki ir gyvena Rusijoje, o Slovjanske niekas neprisimena įvykio, kuriuo Rusijos televizijos žiūrovus šiurpino propagandistai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.