M.Gorbačiovas rėžė: „V.Putinas puikiai gina Rusijos interesus“

Daugelis Rusijoje jaučiasi išduoti Vakarų.

„Esu visiškai įsitikinęs, kad Putinas gina Rusijos interesus geriau negu bet kuris kitas“, – pabrėžė jis.<br>RIA Novosti nuotr.
„Esu visiškai įsitikinęs, kad Putinas gina Rusijos interesus geriau negu bet kuris kitas“, – pabrėžė jis.<br>RIA Novosti nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Nov 6, 2014, 3:08 PM, atnaujinta Jan 22, 2018, 3:51 AM

M.Gorbačiovas, giriamas dėl savo sprendimo nenaudoti jėgos malšinti sukilimams prieš komunistinius režimus Rytų Europoje, tvirtino, kad Vašingtonas blogai elgėsi su Maskva ir kad V.Putinas – labiausiai tinkamas žmogus ginti savo šalies interesus.

83 metų M.Gorbačiovas šį savaitgalį turėtų dalyvauti iškilmėse, per kurias bus minimos Berlyno sienos, įtaigiai simbolizavusios Šaltojo karo epochą, griūties 25-osios metinės. Šio iškilmės vyks tęsiantis dramatiškai konfrontacijai tarp Maskvos ir Vakarų šalių dėl krizės Ukrainoje.

M.Gorbačiovas, kurio persitvarkymo ir viešumo reformos padėjo atverti kelią į Berlyno sienos griūtį, susitiks su Vokietijos kanclere Angela Merkel ir prezidentu Joachimu Gaucku, taip pat pasveikins žmones prie buvusios sienos perėjos „Checkpoint Charlie“.

Jis išsakė neįprastai atvirą palaikymą V.Putino politikai, kai pareiškė esantis įsitikinęs, jog Ukrainos krizė, supriešinusi Rusiją su Vakarų šalimis, tapo „dingstimi“ Jungtinėms Valstijoms imtis veiksmų prieš Maskvą.

„Rusija sutiko su naujais santykiais, kūrė naujas bendradarbiavimo struktūras. Ir viskas būtų puiku, bet Jungtinėse Valstijose tai patiko ne visiems“, – M.Gorbačiovas sakė ketvirtadienį duodamas interviu naujienų agentūrai „Interfax“.

„Jie turėjo kitokių planų; jiems reikėjo kitokios padėties – tokios, kuri būtų leidusi jiems visur kištis. Ar tai išeis į gera, ar į bloga – jiems tai nerūpėjo“, – pridūrė jis, turėdamas omenyje Vašingtoną.

Per susitikimus su Europos Sąjungos (ES) lyderiais ir visuomenės veikėjais M.Gorbačiovas yra sakęs, kad sieks apginti Rusiją ir jos prezidentą.

„Esu visiškai įsitikinęs, kad Putinas gina Rusijos interesus geriau negu bet kuris kitas“, – pabrėžė jis.

Buvęs Sovietų Sąjungos lyderis pripažino, kad V.Putinas nėra asmuo, esantis aukščiau kritikos, bet sakė, kad nenori priekabiai kritikuoti Rusijos autoritarinio vadovo ir nenorėtų matyti, kaip tai daro kiti.

Daugelis Rusijoje jaučiasi išduoti Vakarų.

Buvę aukšto rango Sovietų Sąjungos diplomatai sakė AFP, kad Vokietiją iš naujo suvienyti buvo leista su sąlyga, kad SSRS galės dalyvauti kuriant naują Europos tvarką ir kad NATO nesiplės į rytus.

Tuomečiai Vakarų šalių lyderiai neigia pareiškimus, jog jie buvo sudarę kokių nors susitarimų su Kremliumi.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.