Popiežius pašalino iš pareigų jį kritikavusį JAV kardinolą

Popiežius

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 8, 2014, 9:28 PM, atnaujinta Jan 21, 2018, 11:41 PM

66 metų kardinolas Raymondas Burke'as buvo pašalintas iš Vatikano aukščiausiosios teismo institucijos vadovo posto ir paskirtas Maltos ordino – labdara užsiimančios organizacijos – kapelionu. Šios pareigos yra daugiausiai reprezentacinės.

Toks sprendimas, kurį Vatikanas paskelbė šeštadienį be jokių komentarų, buvo prognozuojamas. R.Burke'as praėjusį mėnesį sakė, kad buvo informuotas apie planuojamą perkėlimą į naujas pareigas, tik nežinojo, kada tai nutiks.

R.Burke'as, kuris iki šeštadienio buvo aukščiausias pareigas Vatikane užimantis JAV katalikų dvasininkas, keliuose interviu neseniai kritikavo popiežių ir buvo laikomas konservatyviosios opozicijos, nusistačiusios prieš Pranciškaus reformų programą, veidu.

Spalį interviu vienam Ispanijos žurnalui, R.Burke'as, žinomas dėl nelanksčios doktrinos interpretacijos, prilygino Pranciškaus vadovaujamą Katalikų Bažnyčią „laivui be vairo“.

Per pasaulio vyskupų susitikimą praėjusį mėnesį R.Burke'as buvo vėliavnešys konservatyviųjų dvasininkų stovykloje, nepritariančiam atlaidesniam Bažnyčios požiūriui į homoseksualus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.