Šiaurės Korėja paleido du amerikiečius, jie grįžo į JAV

Paskutiniai du amerikiečiai, kurie Šiaurės Korėjoje

Kennethą Bae ir Matthew Toddą Millerį pasitiko artimieji.<br>EPA-ELTA nuotr.
Kennethą Bae ir Matthew Toddą Millerį pasitiko artimieji.<br>EPA-ELTA nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS, AFP ir lrytas.lt inf.

Nov 9, 2014, 8:27 AM, atnaujinta Jan 21, 2018, 11:29 PM

Kennethas Bae ir Matthew Milleris maždaug 21 val. (sekmadienį 7 val. Lietuvos laiku) atvyko į Jungtinę Lewiso ir McChordo bazę Vašingtono valstijoje.

Vyrai, kurių galvos buvo nuskustos plikai, su bagažu išlipo iš JAV vyriausybinio lėktuvo ir ant tūpimo tako apsikabino su artimaisiais ir draugais.

Netikėtas Šiaurės Korėjos sprendimas paleisti K.Bae ir M.Millerį buvo priimtas po lygiai taip pat netikėto Pchenjano praėjusio mėnesio sprendimo paleisti 56 metų JAV pilietį Jeffrey Fowle'ą.

Anksčiau šeštadienį JAV prezidentas Barackas Obama naujuosius paleidimus pavadino „puikiu“ dalyku, o Valstybės departamento pareigūnai sakė, kad nebuvo jokio „paslauga už paslaugą“ susitarimo su Šiaurės Korėja dėl K.Bae ir M.Millerio laisvės.

JAV nacionalinės žvalgybos direktorius J.Clapperis nuvyko į Šiaurės Korėją ir „Jungtinių Valstijų vardu pradėjo diskusijas su KLDR (Korėjos Liaudies Demokratinės Respublikos) pareigūnais dėl dviejų (JAV) piliečių paleidimo“, sakoma pareiškime.

Administracijos aukšto rango pareigūnas sakė, kad J.Clapperis nuvežė „trumpą žinutę“ nuo B.Obamos Šiaurės Korėjos lyderiui Kim Jong-Unui, kuri rodė, kad jis yra jo asmeninis pasiuntinys, turintis užduotį grąžinti amerikiečius namo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.