Žiniasklaida teigia, kad sužeistas „Islamo valstybės“ vadeiva

Teroristinės „Islamo valstybės“ grupuotės vadeiva Abu Bakras al-Baghdadi nukentėjo Irake per JAV karinių oro pajėgų antskrydį. Tai sekmadienį pranešė naujienų agentūra AIN.

Teigiama, kad Abu Bakras al-Baghdadi nukentėjo Irake per JAV karinių oro pajėgų antskrydį.<br>Scanpix nuotr.
Teigiama, kad Abu Bakras al-Baghdadi nukentėjo Irake per JAV karinių oro pajėgų antskrydį.<br>Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Nov 9, 2014, 10:58 AM, atnaujinta Jan 21, 2018, 11:21 PM

Tarptautinės koalicijos lėktuvai atakavo islamistų lyderių pasitarimo dalyvius Irako vakaruose esančios Anbaro provincijos Al Kaimo mieste. „Mūsų šaltinių duomenimis, Abu Bakras al-Bagdadi sužeistas, jis išgabentas į Siriją“, – sakė žurnalistams neįvardytas Irako specialiųjų tarnybų darbuotojas. Anot jo, taip pat žinoma, kad žuvo keli „Islamo valstybės“ lauko vadai.

Gautomis žiniomis, po antskrydžio islamistų grupuotės atstovai kreipėsi į vietos gyventojus, ragindami duoti kraujo nukentėjusiems kovotojams.

Savo ruožtu JAV ginkluotųjų pajėgų vadovybė negalėjo patvirtinti, ar „Islamo valstybės“ lyderis Abu Bakras al-Bagdadi nukentėjo per antskrydį, praneša „BBC News“. Bet Amerikos kariškiai pranešė, kad per ataką buvo sunaikinta 10 automobilių, kuriuose galėjo būti islamistų vadeivų.

Teroristinė „Islamo valstybės“ grupuotė suaktyvėjo šių metų vasaros pradžioje ir užėmė didelę Sirijos ir Irako teritorijos dalį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.