V. Putinas kaltina Ukrainą trukdymu tirti katastrofos aplinkybes

Europos lyderiai ignoruos

Europos Sąjungos (ES) atstovai neplanuoja dvišalių susitikimų su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu Didžiojo dvidešimtuko (G20) viršūnių susitikime.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Europos Sąjungos (ES) atstovai neplanuoja dvišalių susitikimų su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu Didžiojo dvidešimtuko (G20) viršūnių susitikime.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS, AFP ir lrytas.lt inf.

Nov 10, 2014, 2:52 PM, atnaujinta Jan 21, 2018, 9:23 PM

V.Putinas Malaizijos ministrui pirmininkui Najibui Razakui (Nadžibui Razakui) sakė, kad separatistai netrukdo pasiekti MH17 reisu skridusio lėktuvo, kuriam liepą nukritus prorusiškų maištininkų kontroliuojamoje dalyje žuvo 298 žmonės, nelaimės vietos. 

„Žinoma, kad pašauktiniai patys nešaudo, tai daro įvairios karinės grupuotės, kovojančios Ukrainos oficialios valdžios pusėje“, – pareiškė V.Putinas, kurį cituoja valstybinė naujienų agentūra „RIA-Novosti“. 

„Priešiškos šalies artilerija nuolat apšaudo šią teritoriją ir tai neleidžia atlikti nuodugnaus tyrimo sudužimo vietoje“, – prezidentas sakė N.Razakui, su kuriuo susitiko Azijos ir Ramiojo vandenyno šalių ekonominio bendradarbiavimo viršūnių susitikime Pekine. 

Ukraina ir Vakarai kaltina Rusiją, kad ši aprūpino separatistus zenitiniu raketų kompleksu „Buk“, iš kurio liepos 17 dieną buvo numuštas Malaizijos oro linijų lėktuvas „Boeing 777“, tačiau Maskva ir sukilėliai rodo pirštu į Kijevą. 

Šeštadienį į Nyderlandus atpažinimui buvo atskraidinti dar penki karstai su žmonių, skridusių iš Amsterdamo į Kvala Lumpūrą, palaikais. 

Europos lyderiai ignoruos

Europos Sąjungos (ES) atstovai neplanuoja dvišalių susitikimų su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu Didžiojo dvidešimtuko (G20) viršūnių susitikime, kuris įvyks lapkričio 15-16 dienomis Australijos uostamiestyje Brisbane, praneša „Unian“, remdamasi Europos Komisijos (EK) atstovu.

Pasak EK šaltinio, susitikime nebus aptariamas Ukrainos klausimas. Jo teigimu, konferencijoje vyraus tokios aktualios temos, kaip ekonomikos augimas, finansinės taisyklės, prekyba, bankų sąjunga, energetika, klimato kaita, Ebolos viruso sukelta karštinė.

„Po krizės ekonomika dar neatsigavo, tačiau mes matome pagrindą jos augimui. G20 lyderiai kalbės apie veiksmus, kurie pagreitintų šį augimą“, - tikino pašnekovas.

G20 lyderių susitikime ES atstovaus EK prezidentas Žanas Klodas Junkeris ir Europos Vadovų Tarybos (EVT) pirmininkas Hermanas van Rompėjus.

Kiek anksčiau buvo pranešta, kad susitikimus su V. Putinu planuoja Australijos ir Nyderlandų premjerai Tonis Abotas ir Markas Rutė, kurie žada aptarti Malaizijos oro linijų lėktuvo, numušto Ukrainos rytuose, katastrofą. Tarp aukų daugiausiai buvo Nyderlandų ir Australijos piliečiai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: Lietuvos narystės NATO metinės – ar iššūkių daugiau?