Australijos premjerui nepavyko „suremti krūtinių“ su V.Putinu

Rusijos prezidentas Vladimiras

T.Abbottas (kairėje) atsidūrė dėmesio centre, kai pažadėjo „suremti krūtines“ su V.Putinu.<br>RIA Novosti nuotr.
T.Abbottas (kairėje) atsidūrė dėmesio centre, kai pažadėjo „suremti krūtines“ su V.Putinu.<br>RIA Novosti nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-11-11 12:52, atnaujinta 2018-01-21 19:02

T.Abbottas atsidūrė dėmesio centre, kai pažadėjo „suremti krūtines“ su V.Putinu, pavartojęs Australijos futbolo terminą, nusakantį agresyvią futbolininkų konfrontaciją.

Australijos lyderis tokiu būdu tikėjosi išpešti atsakymų apie 298 žmonių, tarp jų 38 australų, gyvybių pareikalavusios oro bendrovės „Malaysia Airlines“ reiso MH17 lainerio katastrofą, kai tas lėktuvas liepą veikiausiai buvo numuštas virš prorusiškų sukilėlių kontroliuojamos rytų Ukrainos.

„Malaizijos avialainerio katastrofa buvo pagrindinė Vladimiro Putino ir Tony Abbotto diskusijos tema“, – sakoma Kremliaus pranešime, paskelbtame po lyderių susitikimo Pekine vykusio Azijos ir Ramiojo vandenyno ekonominio bendradarbiavimo (APEC) viršūnių susitikimo kuluaruose.

„Abu lyderiai išsakė tvirtą palaikymą tos tragedijos priežasčių tyrimo paspartinimui, – pridūrė Kremlius. – Dėmesys buvo atkreiptas į nepriimtiną padėtį, kai ekspertai negali patekti į katastrofos vietą.“

Vladimiras Putinas pabrėžė, kad Rusija iš pat pradžių nuosekliai reikalavo, jog tyrimas būtų nešališkas, greitas ir veiksmingas“, – sakoma pranešime.

Be to, V.Putino atstovas Dmitrijus Peskovas sakė valstybinei naujienų agentūrai „RIA Novosti“, kad T.Abbottas veikiausiai neįvykdė savo grasinimų.

Paklaustas, ar T.Abbottui pavyko „suremti krūtines“ su Rusijos lyderiu dėl žuvusių Australijos piliečių ir gyventojų, D.Peskovas atsakė: „Atrodo, jis nemėgino.“

Kijevas ir Vakarų šalys teigia, kad MH17 reiso laineris buvo numuštas raketa, paleista iš priešlėktuvinės gynybos komplekso, kurią Ukrainos sukilėliai esą gavo iš Rusijos. Kanberos pasipiktinimas dėl tos tragedijos buvo toks didelis, kad kai kurie veikėjai sakė, jog V.Putinui turėtų būti uždrausta atvykti į Australiją.

Tačiau T.Abbottas taip pat nori, kad jo šalyje vyksiantis Didžiojo dvidešimtuko (G-20) viršūnių susitikimo dalyviai sutelktų dėmesį į ekonomikos klausimus, todėl pasistengė susitikti su V.Putinu susitikti Pekine, o ne Brisbane, kad aptartų Malaizijos lainerio katastrofą.

Atskirame pranešime Kremlius informavo, kad V.Putinas taip pat susitiko su JAV prezidentu Baracku Obama, su kuriuos kalbėjosi apie Ukrainą, Iraną ir Siriją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar yra galimybių, kad įvyks pilietybės referendumas?