D.Medvedevas JAV prezidentui:„Vakarai turėtų atšaukti sankcijas“

Rusijos premjeras

Rusijos premjeras Dmitrijus Medvedevas, susitikęs su JAV prezidentu Baracku Obama, kad Vakarų šalys turėtų atšaukti sankcijas Maskvai<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Rusijos premjeras Dmitrijus Medvedevas, susitikęs su JAV prezidentu Baracku Obama, kad Vakarų šalys turėtų atšaukti sankcijas Maskvai<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA, BNS ir lrytas.lt inf.

Nov 13, 2014, 10:18 AM, atnaujinta Jan 21, 2018, 2:49 PM

Mianmare vykstančiame Pietryčių Azijos šalių asociacijos (ASEAN) forume dalyvaujantis D.Medvedevas sakė, kad būtina „atsisakyti sankcijų, pereiti prie normalių darbo santykių, grįžti prie normalių, ramių, vaisingų derybų“, nurodė naujienų agentūra „Interfax“.

Premjeras taip pat išsakė viltį, kad Rusijos rublio kursas nusistovės, kai šalies ekonomika pagaliau ras „savo pusiausvyros tašką“.

„Sankcijos turi būti pašalintos, santykiai turi grįžti prie normalios darbo atmosferos, o mes turime grįžti prie normalių ir produktyvių derybų. Tokiu atveju padėtis stabilizuosis. Nežinau, kada tai įvyks, kadangi tai priklauso ne nuo mūsų, ne mes taikome sankcijas. Tai buvo mūsų partnerių iniciatyva“, - tikino D. Medvedevas, pridūręs, kad sankcijos sukėlė nepatogumų, tačiau nepakenkė tarptautiniams santykiams. 

Rusijos vyriausybė gali prailginti atsakomųjų priemonių galiojimą prieš Vakarų pritaikytas sankcijas, tačiau anksčiau ar vėliau jos bus atšauktos, įsitikinęs D. Medvedevas. 

„Šios atsakomosios priemonės turi neabejotinų pasekmių. Žinoma, ne visos iš jų yra teigiamos, kadangi mes akimirksniu negalime pakeisti viso sektoriaus savomis prekėmis (...), tačiau yra ir teigiamas pusė: mūsų tauta pradeda priprasti prie fakto, kad didelę maisto produktų dalį sudaro mūsų šalies prekės“, - teigė Rusijos ministras pirmininkas. 

Jis taip pat akcentavo, kad panaikinus Rusijos atsakomąsias priemones ne visi užsienio šalių gamintojai galės sugrįžti į Rusijos rinką. 

„Jei kalbėtume apie sankcijų panaikinimą (...), ne visos užsienio šalių prekės, anksčiau buvusios Rusijos rinkoje, sugrįš į lentynas“, - pabrėžė D. Medvedevas. 

Rusija rugpjūtį buvo priversta atsakyti į Vakarų šalių pritaikytas sankcijas dėl Maskvos vaidmens Ukrainos konflikte. Rusija pritaikė sankcijas maisto prekių importuotojams iš Europos Sąjungos šalių, JAV, Kanados ir Norvegijos. Į uždraustų įvežti prekių sąrašą įtraukta mėsa, paukštiena, žuvis, jūros gerybės, pieno produktai, vaisiai ir daržovės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.