Dėl studentų „žudynių“ Meksikoje kaista protestų ugnis

Protestuotojai, įtūžę dėl 43 pedagogikos mokyklos studentų

Meksikoje stiprėja protestai.<br>AP nuotr.
Meksikoje stiprėja protestai.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

AFP, BNS ir lrytas.lt inf.

Nov 13, 2014, 8:40 AM, atnaujinta Jan 21, 2018, 3:20 PM

Apie 500 kaukėtų studentų ir radikalių pažiūrų mokytojų įsiveržė į tuščią Gerero valstijos įstatymų leidžiamosios institucijos pastatą ir padegė biblioteką bei salę, kurioje vyksta vietos įstatymų leidėjų posėdžiai.

Kiek anksčiau buvo padegtas švietimo departamento audito biuras kitoje tos valstijos sostinės Čilpansingo dalyje.

Smurto paženklinti protestai Meksikoje įsiplieskė, kai pareigūnai penktadienį paskelbė, jog Gerero valstijoje veikiančios narkotikų kontrabandininkų gaujos smogikai prisipažino rugsėjį nužudę tuos studentus ir sudeginę jų lavonus, kai suimtus jaunuolius jiems perdavė korumpuoti policijos pareigūnai.

Ši skandalinga byla supurtė prezidento Enrique Penos Nieto administraciją, nukreipdama dėmesį nuo jos vykdomų ekonomikos reformų, sulaukusių palankių tarptautinių vertinimų. Taip pat nublanko prezidento patikinimai, kad jo saugumo strategija, turinti pažabota jau daug metų vykstantį narkotikų kontrabandininkų kartelių smurtą, duoda vaisių.

E.Pena Nieto, kuris šią savaitę dalyvavo Kinijoje vykusiuose viršūnių susitikimuose, atmetė kritiką, jog jis turėjo likti savo šalyje ir imtis priemonių dėl didėjančių neramumų.

Protestuotojai antradienį padegė prezidento valdančiosios Institucinės revoliucinės partijos (PRI) regioninę būstinę Čilpansinge, o pirmadienį kelioms valandoms blokavo kelią į Akapulko oro uostą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.