Rusai skelbia apie Ukrainoje nušautą teroristę „Baltąją našlę“

Rusijos žiniasklaidos pranešimai internete skelbia, kad airių kilmės teroristė Samantha Lewthwaite, geriau žinoma kaip „Baltoji našlė“, buvo nužudyta Ukrainoje. Teigiama, kad ją nukovė rusų snaiperis, tačiau oficialiai informacija patvirtinta nebuvo ir gali būti paprasčiausia rusų propagandinis triukas, rašo „the Irish Independent“.

Dar praėjusį mėnesį britų spauda kalbėjo, kad S.Lewthwaite yra „Islamo valstybės“ kovotojų gretose.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Dar praėjusį mėnesį britų spauda kalbėjo, kad S.Lewthwaite yra „Islamo valstybės“ kovotojų gretose.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 13, 2014, 10:40 AM, atnaujinta Jan 21, 2018, 2:49 PM

Tokią informaciją pirmiausiai pranešė Rusijos naujienų agentūra „Regnum“. Buvo skelbiama, kad ieškomiausia Jungtinės Karalystės teroristę Ukrainoje nušovė snaiperis.

Dar praėjusį mėnesį britų spauda kalbėjo, kad S.Lewthwaite yra „Islamo valstybės“ kovotojų gretose. Tačiau Rusijos naujienų agentūra tikino, kad S.Lewthwaite kovojo ne kur kitur, o Ukrainos savanoriu batalione „Aidar“.

„S.Lewthwaite, viena ieškomiausių pasaulio terorisčių, kuri kovėsi ukrainiečių gretose buvo nužudyta snaiperio savanorio, - buvo rašoma naujienų agentūros pranešime. - Pagal mums žinomą informaciją, „Baltoji našlė“ kovėsi Ukrainos savanorių batalione „Aidar“ kaip snaiperė“.

Įtarimų dėl istorijos tikrumo kelia akivaizdžiai pranešimuose skelbiama Rusijos propaganda.

„Ją nužudė savanoris snaiperis, kuris atvyko kautis į Luhansko frontą iš Rusijos. Dabar šio vyro ieško slaptosios Ukrainos tarnybos, jo galva verta apie milijoną dolerių“, - skelbiama niekuo nepagrįstame rusų pranešime.

Į islamą atsivertusi moteris buvo ištekėjusi už savižudžio Germaine Lindsay, 2005m. susisprogdinusio Londono metro. Ji ėmė slapstytis po to, kai prieš trejus metus išaiškėjo S.Lewthwaite ketinimai susprogdinti kelis viešbučius ir prekybos centrus Kenijoje.

Keturių vaikų mama bendradarbiavo su  „al-Shabaab" teroristais ir kartu suorganizavo ataką Nairobyje per kurią žuvo 62 žmonės. Nuo to laiko moteris tapo ieškomiausia moterimi nusikaltėle pasaulyje.

Apie dabar pasklidusią žinią, kad S.Lewthwaite buvo nužudyta, jos tėvas esą nieko nežino.

„Nieko negirdėjau. Niekas man nieko nesakė", - tvirtino vyras.

Kovos su terorizmu ekspertas, profesorius Anthony Glees teigia, kad šie pranešimai gali būti prezidento Vladimiro Putino diversija.

„V.Putinas naudojasi tokiais pranešimais, kad nukreiptų dėmesį nuo Ukrainos pasienyje riedančių jo tankų. Mes negalime prarasti budrumo", - kalbėjo profesorius.

Parengė Jorūnė Kazlauskaitė 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.