Žudyti ir valgyti moteris planavęs policininkas išvengė kalėjimo

Buvusiam Niujorko

„Iš tiesų noriu pasakyti, kad gailiuosi, – tai nebuvo nusikaltimas, tačiau tai buvo klaida“, – sakė G.Valle.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
„Iš tiesų noriu pasakyti, kad gailiuosi, – tai nebuvo nusikaltimas, tačiau tai buvo klaida“, – sakė G.Valle.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 13, 2014, 10:09 AM, atnaujinta Jan 21, 2018, 2:49 PM

„Policininku kanibalu“ pramintas 30 metų Gilberto Valle tapo bulvarinės žiniasklaidos sensacija, kai 2013 metais nagrinėta jo byla, nušvietusi keistą makabriškomis seksualinėmis fantazijomis besidalijančių žmonių pasaulį, sulaukė didžiulio susidomėjimo Niujorke.

Prisiekusieji pripažino G.Valle kaltu, o buvusiam pareigūnui grėsė laisvės atėmimas iki gyvos galvos – bet jis buvo paleistas iš kalėjimo anksčiau šiais metais, kai teisėjas atmetė kaltinamąją nutartį, sakydamas, kad nebuvo pateikta pakankamai įrodymų, jog kaltinamasis iš tiesų ketino įvykdyti nusikaltimą.

„Iš tiesų noriu pasakyti, kad gailiuosi, – tai nebuvo nusikaltimas, tačiau tai buvo klaida“, – G.Valle sakė prie teismo rūmų po posėdžio, per kurį jis buvo nuteistas pagal švelnesnį kaltinimą – jog neteisėtai naudojo policijos duomenų bazes, ieškodamas moterų savo fantazijoms patenkinti.

Už pastarąjį nusikaltimą buvusiam pareigūnui skirta 21 mėnuo laisvės atėmimo, tačiau šią bausmę jis jau atliko, kai buvo laikomas arešte. Taip pat buvo skirtas vienerių metų bandomasis laikotarpis.

„Mano palikimu netaps policininko kanibalo istorija“, – sakė G.Valle.

Didelio atgarsio sulaukusioje G.Valle byloje praeitais metais buvo paviešinta makabriškų detalių apie jo pašnekesius internetu su vieno „mirties pornografijos“ mėgėjų forumo nariais apie planus pagrobti, nužudyti ir suvalgyti savo žmoną bei pažįstamas moteris.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.