Australijoje kritikuotas V. Putinas išskrido pamiegoti

Vladimiras Putinas iš Didžiojo dvidešimtuko (G-20) viršūnių susitikimo, kurio metu turėjo atlaikyti bendrą Vakarų kritiką dėl Ukrainos krizės, išskrido pasakęs, jog kiek anksčiau išvyksta dėl to, kad jam reikia truputį pamiegoti.

V.Putinas išskrido į Rusiją nesulaukęs G-20 viršūnių susitikimo pabaigos.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
V.Putinas išskrido į Rusiją nesulaukęs G-20 viršūnių susitikimo pabaigos.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS, AFP ir lrytas.lt inf.

Nov 16, 2014, 10:15 AM, atnaujinta Jan 21, 2018, 8:59 AM

Rusijos lyderis, kuris turi dziudo juodąjį diržą ir didžiuojasi savo ištverme, išvyko prieš tai, kai buvo paskelbtas galutinis savaitgalio susitikimo komunikatas, tačiau dalyvavo šio metinio forumo baigiamuosiuose pietuose ir gyrė „konstruktyvias“ diskusijas.

Spaudos konferencijoje prieš pat išskridimą iš Brisbano jis padėkojo Tony Abbottui už susitikimo surengimą, nors Australijos premjeras ir grasino surengti jam konfrontaciją dėl „Malaysia Airlines“ keleivinio lėktuvo numušimo Ukrainoje liepos mėnesį.

Savo komentaruose, kuriuos citavo naujienų agentūra „RIA Novosti“, V.Putinas pridūrė, kad sprendimas anksčiau išvykti iš Brisbano neturi nieko bendra su įtampa dėl Ukrainos.

Vietoje to jis norintis kažkiek pamiegoti prieš visapusišką darbo dieną Maskvoje.

„Mums reikia devynių valandų nuskristi nuo čia į Vladivostoką ir dar devynių valandų iš Vladivostoko į Maskvą“, – sakė jis.

„Tada mums reikia grįžti namo ir pirmadienį grįžti į darbą. Reikia pamiegoti bent keturias-penkias valandas“, – pridūrė V.Putinas.

Šio savaitgalio G-20 viršūnių susitikimas pasiuntė nedviprasmišką žinią Rusijai liautis kištis į situaciją Ukrainoje arba, priešingu atveju, susidurti su tolesnių sankcijų rizika, sekmadienį sakė britų ministras pirmininkas Davidas Cameronas.

„Manau, jog geras dalykas dėl šio G-20 susitikimo yra tas, kad Europos Sąjungos šalys ir Amerika pasiuntė labai aiškią žinią Rusijai dėl to, kaip mes tai traktuosime ateinančius mėnesius ir metus“, – sakė jis spaudos konferencijoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.