Lyderių susitikime V. Putinas buvo paliktas vienišas už stalelio

Australijoje vykusiame dvidešimties galingiausių pasaulio valstybių lyderių (G-20) susitikime Rusijos prezidentas patyrė tikrą šaltą dušą. Kitų politikų ignoruotas, o Kanados premjero Stepheno Harperio viešai pažemintas V.Putinas turėjo mėgautis pietumis vienas.

V.Putinas vienišas mėgavosi pietumis.<br>Twitter nuotr.
V.Putinas vienišas mėgavosi pietumis.<br>Twitter nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 16, 2014, 4:28 PM, atnaujinta Jan 21, 2018, 8:22 AM

Rusijos prezidento pietūs vienumoje užfiksuoti naujienų agentūros „Reuters“. Socialiniame tinkle „Twitter“ imta dalytis nuotraukomis bei vaizdo siužetu ir spėlioti, ar V. Putinas tapo tokiu nepageidaujamu asmeniu, jog kiti politikai atsisako sėdėti su juo net prie bendro stalo neformalių pokalbių metu.

Tokias spėliones neoficialiai patvirtino ir politikos užkulisius akylai stebintys ekspertai. Jų teigimu, Rusijos lyderis buvo sutartinai ignoruotas dėl įžūlios jo politikos Ukrainos atžvilgiu, griežtos retorikos ir agresyviai antivakarietiškos Rusijos politikos.

Nepaisė kaltinimų

Pavargęs Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas sekmadienį per Didžiojo dvidešimtuko (G-20) viršūnių susitikimą nekreipė dėmesio į naują Vakarų kritikos dėl Ukrainos pliūpsnį. 

Susitikimo, kurio metu įtakingiausi pasaulio lyderiai žadėjo išjudinti pasaulio ekonomiką, šeimininkas Tony Abbottas tvirtino, kad visi, įskaitant V.Putiną, kuris iš susitikimo Brisbane išvyko anksčiau, palaikė G-20 kampaniją už reformas, pagal kurias į pasaulio ekonomiką gali būti įlieta daugiau kaip 2 trilijonai dolerių. 

„Džiaugiuosi turėdamas vienodą bilietą su Vladimiru Putinu šiuo klausimu“, – sakė Australijos ministras pirmininkas spaudos konferencijoje po dvi dienas trukusių derybų, per kurias abu lyderiai atidėjo į šalį nesutarimus ir drauge pozavo nuotraukoms su mielomis koalomis. 

Vis dėlto T.Abbottas tvirtino, kad pastarosiomis dienomis vyko „labai energingos“ jo diskusijos su V.Putinu, ir „Malaysia Airlines“ lėktuvo numušimą Rytų Ukrainoje liepos mėnesį pavadino „vienu baisiausių nusikaltimų pastaraisiais metais“. 

V.Putinas išskrido iš Brisbano šiek tiek anksčiau, nesulaukęs oficialios viršūnių susitikimo pabaigos, bet neigė kaip nors paniekinęs T.Abbottą. Jis sakė, kad jam prireiks 18 valandų parskristi į Maskvą per Vladivostoką Rusijos Tolimuosiuose Rytuose. 

„Mums reikia grįžti namo ir pirmadienį grįžti į darbą. Reikia pamiegoti bent keturias penkias valandas“, – sakė V.Putinas, kuris turi dziudo juodąjį diržą ir didžiuojasi savo ištverme. 

Be to, Rusijos lyderis neteikė didelės reikšmės irzliems pasikeitimams nuomonėmis Brisbane, kur vienu metu Kanados lyderis išreiškė nenorą paspausti jam ranką. 

„Bendrai per G-20 viršūnių susitikimą kai kurios mūsų nuomonės nesutapo, bet diskusijos buvo išsamios, konstruktyvios ir labai naudingos“, – sakė V.Putinas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.