Pasaulio lyderiai pliekė Rusiją ir grasino nepasiduoti spaudimui

Prancūzija nepasiduos grasinimams

Pasaulio lyderiai negailestingai kritikavo Rusijos veiksmus.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Pasaulio lyderiai negailestingai kritikavo Rusijos veiksmus.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS, AFP ir lrytas.lt inf.

2014-11-16 11:18, atnaujinta 2018-01-21 08:59

Pasak jo, jeigu Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas „toliau eis tuo keliu, kuriame yra, pažeisdamas tarptautinę teisę, tiekdamas sunkiuosius ginklus separatistams Ukrainoje, .... tuomet izoliacija, kurią Rusija šiuo metu patiria, tęsis“.

Prancūzija nepasiduos grasinimams

Prancūzijos prezidentas Francois Hollande'as sekmadienį sakė, kad spaudimu nebus priverstas pristatyti Rusijai dviejų karo laivų, kurių perdavimas buvo atidėtas dėl Ukrainos krizės.

„Priimsiu savo sprendimą be jokio spaudimo, kad ir iš kur jis galėtų būti, ir remdamasis dviem kriterijais: Prancūzijos interesais ir tuo, kaip suprantu situaciją“, – sakė F.Hollande'as spaudos konferencijoje po Didžiojo dvidešimtuko (G-20) viršūnių susitikimo.

Rusija, kaip pranešama, penktadienį perspėjo dėl „rimtų“ pasekmių, jeigu Paryžius greitu laiku nepristatys pirmojo iš dviejų užsakytų „Mistral“ klasės laivų.

Laivo perdavimas buvo atidėtas dėl Vakarų susirūpinimo Maskvos vaidmeniu Ukrainos krizės atžvilgiu.

Prezidentas Vladimiras Putinas šeštadienį viršūnių susitikimo užkulisiuose susitikęs su F.Hollande'u paragino jį „iki minimumo sumažinti riziką“ tarp abiejų šalių po mėnesius trunkančio įtampos didėjimo.

Tačiau ginčas dėl pristatymo nebuvo minimas toje jų derybų dalyje, kuri buvo atvira spaudai, o vienas šaltinis sakė, kad šis klausimas nebuvo aptarinėjamas per visą abiejų prezidentų susitikimą.

Žinia Rusijai - aiški

Šio savaitgalio Didžiojo dvidešimtuko (G-20) viršūnių susitikimas pasiuntė nedviprasmišką žinią Rusijai liautis kištis į situaciją Ukrainoje arba, priešingu atveju, susidurti su tolesnių sankcijų rizika, sekmadienį sakė britų ministras pirmininkas Davidas Cameronas.

„Manau, jog geras dalykas dėl šio G-20 (susitikimo) yra tas, kad Europos Sąjungos šalys ir Amerika pasiuntė labai aiškią žinią Rusijai dėl to, kaip mes tai traktuosime ateinančius mėnesius ir metus“, – sakė jis spaudos konferencijoje.

Kitais metais susitiks Kinijoje

Azijos galia Kinija 2016 metais rengs Didžiojo dvidešimtuko (G-20) viršūnių susitikimą ir priims pasaulio lyderius, sekmadienį, baigiantis šiemetiniam dviejų dienų susitikimui Brisbane, pranešė Australijos premjeras Tony Abbottas.

Dabar pirmininkavimą iš Australijos perima Turkija, kuri Antalijoje rengs kitų metų susitikimą, bet didžiausių pasaulio ekonomikų grupės komunikate sakoma, kad 2016-ųjų viršūnių susitikimas vyks Kinijoje.

„Australija nekantrauja dirbti su Turkija per kitus metus ir man labai malonu paskelbti, kad Kinija bus G-20 šeimininkė 2016 metais“, – pasibaigus deryboms spaudos konferencijoje sakė T.Abbottas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.