Čekai prezidentui parodė „raudoną kortelę“

Minėdami 1989-aisiais vykusios Aksominės revoliucijos metines, tūkstančiai čekų dabartiniam šalies prezidentui Milošui Zemanui simboliškai parodė „raudoną kortelę“. „Mes išsiversime ir be keiksmažodžių“, – pirmadienį Prahoje stočiai CT24 sakė akcijos sumanytojas Martinas Prikrylas.

Žmonės į demonstraciją susirinko paminėti 25-ąsias studentų protesto metines.<br>EPA-ELTA nuotr.
Žmonės į demonstraciją susirinko paminėti 25-ąsias studentų protesto metines.<br>EPA-ELTA nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

DPA, ELTA ir lrytas.lt inf.

Nov 17, 2014, 5:20 PM, atnaujinta Jan 21, 2018, 6:24 AM

Taip demonstrantai protestavo prieš prezidento prorusiškus pasisakymus. M.Zemanas neseniai „pornografine grupe“ išvadino Kremlių kritikuojančią Rusijos merginų grupę „Pussy Riot“ ir teisino V.Putino priešininko ir buvusio oligarcho Michailo Chodorkovskio kalinimą.

Žmonės laikė rankose plakatus su užrašais, raginančiais prezidentą atsistatydinti. Ant kai kurių buvo parašyta „Nenorime būti Rusijos kolonija“.

Žmonės į demonstraciją susirinko paminėti 25-ąsias studentų protesto, kurio kruvinas numalšinimas įplieskė Aksominę revoliuciją prieš komunistinį režimą tuometinėje Čekoslovakijoje, metines. Lapkričio 17-oji nuo 2000 metų švenčiama kaip „Kvos už laisvę ir demokratiją diena“.

Protestuotojų nepasitenkinimą sukėlė ir tai, kad M.Zemanas savaitgalį suabejojo tuometinės milicijos veiksmais. „Tai nebuvo kruvinas lūžis, tai nebuvo žudynės, tai buvo tik viena iš daugelio demonstracijų“, – sakė jis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.