Kenijoje protestavo prieš užpuolikus, viešai išrengusius merginą

Kenijos sostinėje Nairobyje moterys ir vyrai surengė protestą prieš grupės vyrų surengtą nusikalstamą aktą, kai praėjusią savaitę jie viešoje vietoje užpuolė ir išrengė merginą, rašo „Al Jazeera“.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

2014-11-17 18:15, atnaujinta 2018-01-21 06:15

Praėjusią savaitę įvykęs incidentas, kurio metu grupė vyrų netoli autobuso stotelės užpuolė moterį, kaltindami ją viliojimu ir provokuojamos aprangos dėvėjimu, sulaukė visuotinio pasmerkimo.

Atsakydami į pasibaisėtiną aktą, protestuotojai pirmadienį rinkosi Nairobyje, Uhuru parke. Vieni iš demonstrantų rankose laikė plakatus su užrašais „Mano suknelė, mano pasirinkimas“, kitos moterys iš solidarumo su užpultąja mergina vilkėjo trumpus sijonus.

Kenijos viceprezidentas Williamas Ruto įsakė policijos pareigūnams pradėti tyrimą ir sulaikyti merginos užpuolikus.

„Mes nenorime gyventi primityviame pasaulyje, kur žmonės negerbia kitų teisių, ypač vaikų ir moterų teisių“, – praėjusią savaitę sakė W.Ruto.

Nors nusikaltimo tyrimas buvo pradėtas, tačiau pareigūnai tikino negalintys jo tęsti, nes užpulta moteris nepadavė ieškinio.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.