Pamirškite Ebolą – dabar baugina mįslinga žinomos ligos atmaina

Dar neseniai ne tik Afrikoje, bet ir išsivysčiusioms Vakarų šalims siaubą varęs Ebolos virusas, regis, vis geriau kontroliuojamas. Tačiau Europos Komisija šiandien renkasi į neeilinį posėdį. Triukšmą sukėlė Nyderlandai, kurių pareigūnai vištų fermoje atrado iki šiol nematytą paukščių gripo atmainą, rašo BBC.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 17, 2014, 9:22 AM, atnaujinta Jan 21, 2018, 7:46 AM

Dėl itin užkrečiamos paukščių gripo atmainos H5N8 ketinama imtis nepaprastųjų priemonių, mat esą kyla pavojus žmonių gyvybei. Nyderlandų pareigūnai jau užsibrėžė sunaikinti per 150 tūkst. vištų, mat žmonės gali užsikrėsti būdami arti šių paukščių.

Skelbiama, kad Nyderlanduose mažiausiai tris dienas galios draudimas išvežti vištas ir jų kiaušinius iš šalies. Tai jau ne pirmas atvejis šį mėnesį, kai vištų fermose aptinkama itin pavojinga paukščių gripo atmaina. Pastarąjį sykį toks atvejis buvo užfiksuotas Vokietijoje, nors iki tol Europoje paukščių gripo atvejų nebuvo pastebėta.

Beje, kol kas šia pavojinga atmaina, kuri gali sukelti karščiavimą ir staigią mirtį, žmonės užsikrėtę nebuvo. Prieš 11 metų kilusi kitos paukščių gripo atmainos H5N1 epidemija pasaulyje nusinešė šimtus gyvybių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.