B. Obama nekeis nusistatymo nemokėti išpirkų už įkaitus

Baltieji Rūmai pranešė antradienį, kad JAV prezidentas Barackas Obama, nurodęs atlikti išsamią JAV politikos dėl amerikiečių įkaitų išlaisvinimo apžvalgą, vis dar nepritaria išpirkos mokesčiui, skelbia „Reuters“.

B.Obama vis dar nepritaria išpirkos mokėjimui.<br>AP nuotr.
B.Obama vis dar nepritaria išpirkos mokėjimui.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Nov 19, 2014, 1:03 PM, atnaujinta Jan 21, 2018, 2:57 AM

B.Obama įsakė atlikti šią apžvalgą praėjusią vasarą, kada išaugo JAV piliečių, kurie tapo „Islamo valstybės“ (IS) bei kitų kovotojų grupių įkaitais, skaičius. Per pastaruosius mėnesius net trims amerikiečiams buvo įvykdytos egzekucijos.

„Noriu pabrėžti, kad ši apžvalga nepakeis seniai įsigalėjusios JAV vyriausybės politikos, kuri numato, kad išpirkos neturi būti mokamos įkaitus laikančioms teroristų organizacijoms. B.Obama įsitikinęs, kad išpirkų mokėjimas tik lems ilgalaikes problemas“, – pareiškė Baltųjų Rūmų atstovas Joshas Earnestas.

„Nenorime, kad kitiems po užsienį keliaujantiems Amerikos piliečiams iškiltų didesnė grėsmė. Tai, kad įkaitus paėmusios teroristų organizacijos žinos, jog gali iš JAV gauti išpirką, tik stato amerikiečius į didesnį pavojų“, – pridūrė D. Ernestas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.