Hondūre dingusi grožio karalienė ir jos sesuo rastos negyvos

Pietų Amerikoje grožio konkurse dalyvaujančios merginos turėtų pagalvoti apie pavojus. Koją gali pakišti ne tik konkurentės – gali tekti atsisveikinti ir su gyvybe. Taip šįkart nutiko vienai Hondūro gražuolei, rašo „Lietuvos rytas“, remdamasis AFP, BBC ir AP informacija.

Daugiau nuotraukų (1)

AFP, BNS ir lrytas.lt inf.

2014-11-19 16:15, atnaujinta 2018-01-21 02:19

Hondūro pareigūnai vakar pranešė radę konkurso „Mis Hondūras“ nugalėtojos Marios Jose Alvarado ir jos sesers kūnus. Tokia žinia sukrėtė merginų artimuosius, mat jie dar turėjo vilties, kad gražiausią Hondūro merginą kas nors pagrobė tikėdamasis išpirkos.

Merginos buvo pagrobtos prieš šią savaitę Londone vykstantį grožio konkursą „Mis pasaulis“, kuriame turėjo dalyvauti ir 19-metė M.J.Alvarado. Šios hondūrietės ir jos vienmetės sesers Sofios Trinidad kūnai buvo rasti upės pakrantėje pradėjus intensyvią dingusiųjų paiešką.

„Esame 100 procentų įsitikinę, kad tai jos“, – sakė policijos viršininkas Leando Osorio. Moterys dingo ketvirtadienį Šiaurės Hondūre esančiame Santa Barbaros mieste, kuriame dalyvavo vienoje gimtadienio puotoje.

Beje, jau įvardytas ir galimas nusikaltimo užsakovas. Antradienį pareigūnai suėmė S.Trinidad vaikiną Plutarco Antonio Ruizą, kuris buvo laikomas pagrindiniu įtariamuoju šių merginų dingimo byloje. Jį suėmus buvo kilę vilčių, kad pagrobtąsias pavyks rasti, o tai, kad niekas nereikalauja išpirkos, policija laikė geru ženklu.

Hondūras statistiškai yra viena nesaugiausių pasaulio šalių – ten įvykdoma daugiausia žmogžudysčių. 10 tūkst. gyventojų tenka net 83 žmogžudystės (galima palyginti: Lietuvoje šis skaičius siekia 8,7). Be to, Hondūre taip pat dažnai pasitaiko žmonių grobimo atvejų.

Tiesa, Hondūras nėra itin išskirtinė šalis šiuo atžvilgiu. Kita nusikaltimais liūdnai pagarsėjusi Pietų Amerikos valstybė – Venesuela šiemet taip pat atkreipė į save dėmesį.

Sausio 6-ąją per ginkluotą užpuolimą nužudyta „Mis Venesuela 2004“ titulo laimėtoja, populiari televizijos novelių aktorė 29 metų Monica Spear ir jos 39 metų vyras Thomas Henry Berry.

Plėšikai užpuolė šeimos automobilį ir nušovė Monicą bei jos vyrą, kai jie bandė priešintis užpuolikams. Į koją buvo sužeista ir penkiametė poros dukra Maya, ji liko našlaitė.

Mis Venesuelos titulą M.Spear iškovojo 2004-aisiais. Savo šaliai ji atstovavo 2005 metų konkurse „Mis visata“ ir užėmė ketvirtąją vietą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.