Kaip pritvirtinti ant kojos dedamą sekimo prietaisą O.Pistoriui?

Paraolimpiečiui Oscarui Pistoriui, puoselėjančiam viltis pereiti prie namų arešto vos po dešimties mėnesių kalėjimo, gali tekti gerokai nusivilti. Jo likimas dabar priklauso nuo vieno netradicinio klausimo – kaip pritvirtinti sekimo prietaisą žmogui, neturinčiam kulkšnies? Jeigu nebus sugalvotas veiksmingas sprendimas, atletui gali tekti kalėjime praleisti visą bausmės laikotarpį, skelbia „Daily Mirror“.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 19, 2014, 4:47 PM, atnaujinta Jan 21, 2018, 2:19 AM

O.Pistorius, dar vadinamas „bėgiku ašmenimis“, buvo nuteistas už merginos Reevos Steenkamp nužudymą praėjusių metų Valentino dienos išvakarėse. Jam buvo skirti penki metai kalėjime, tačiau atletas tikėjosi, jog vos po dešimties mėnesių kalėjimo vienutėje jam bus skirtas daugiau nei keturių metų namų areštas.

Tačiau namų arešto galimybė O.Pistoriui gali būti atmesta – atletas neturi kulkšnių, ant kurių įprastai pritvirtinamas sekimo prietaisas. Pietų Afrikos Respublikoje esančio Pretorijos kalėjimo, kuriame laikomas „bėgikas ašmenimis“, prižiūrėtojai jam pranešė,kad jo atveju neįmanoma taikyti tradicinės sekimo schemos, kuri vykdoma nuo šių metų balandžio mėnesio.

Sekimo prietaisas taip pat negali būti tvirtinamas ant rankos, kadangi nebūtų labai sunku jį pašalinti.

O.Pistorius iš karto po bausmės paskelbimo pradėjo puoselėti viltį, kad po dešimties mėnesių daugiau nei keturis metus jis galės praleisti savo dėdės namuose. Juose yra įrengtas baseinas ir sporto salė, kur atletas galėtų treniruotis ir palaikyti savo sportinę formą.

Kaliniai Pretorijos Kgosi Mampuru kalėjime pažadinami 5.30 val. ryto. Pusryčiams jie gauna košės, kavos ir sulčių. Vidurdienį jiems patiekiami karšti pietūs, o apie 16 val. kiekvienas kalinys gauna po dvi riekes duonos su sviestu bei puodelį karšto gėrimo. Tai – paskutinis jų dienos valgis.

Kgosi Mampuru kalėjime Pretorijoje O.Pistorius daugiausia laiko praleidžia savo vienutėje. Teigiama, kad nors teismo salėje atleto demonstruotos emocijos kiek aprimo, vakarais iš jo kameros sklinda kūkčiojimo garsai.

„Mes negalime naudoti sekimo prietaisų ant netikrų galūnių. Nuteistasis galėtų paprasčiausiai palikti jas namuose ir pabėgti“, - pasakojo kalėjimo vadovybė.

Parengė Emilija Riaukaitė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.