Rusams nerimą kelia dangų nušvietęs paslaptingas blyksnis

Neseniai vieno Rusijos vairuotojo paviešintas vaizdo įrašas užminė nelengvą mįslę. Vieną vakarą netoli Jekaterinburko dangų staiga nušvietė paslaptingas šviesos blyksnis. Anot liudininkų, jis buvo panašus į tokį, kokį gali sukelti tik didžiulis sprogimas. Tačiau ar tai tiesa lieka neaišku, nes Rusijos valdžia atsisako įvykį komentuoti, rašo „Daily Mail“.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 19, 2014, 9:58 AM, atnaujinta Jan 21, 2018, 3:24 AM

Vieno vairuotojo užfiksuotame vaizdo įraše matoma, kaip ankstyvo vakaro dangus staiga sušvinta oranžine, tuomet geltona ir galiausiai balta spalvomis ir po tokio staigaus blyksnio viskas vėl aptemsta.

Liudininkas pasakoja, kad dangui nušvitus esą nepasigirdo jokio garso ir netrukus dangus vėl sutemo.

„Kelias akimirkas nakties tamsą pakeitė akinanti šviesa. O tuomet viskas vėl aptemo“, - pasakojo vienas vyras Rusijos dienraščiui „Siberian Times“

Dienraštyje buvo svarstoma, kad tokį šviesos pliūpsnį galėjo sukelti sprogusi raketa ar objektas iš kosmoso. Internete neišvengiamai atsirado ir versijų, kad tai – į žemę atskridęs NSO.

Vairuotojas, užfiksavęs šį reiškinį savo automobiline kamera interneto vartotojų prašė pasidalinti nuomone, kas galėjo tokį blyksnį sukelti.

„Penktadienį (lapkričio 14 d.) danguje pastebėjau šviesos blyksnį pakeliui į Režo miestą. Apie tai niekas nepranešė per žinias, - pasakojo blyksnį matęs vyras. - Ar kas nors dar tai matėte? Kas tai buvo?“

Vėliau pasirodė, kad paslaptingą švytėjimą mobiliuoju telefonu nufilmavo ir paaugliai iš Jekaterinburgo.

Anot regioninės televizijos, niekas – nei meteorologai, nei mokslininkai – negali paaiškinti šio keisto fenomeno. Vietos observatorija tikino, kad tądien niekas nekrito iš dangaus. Tuo tarpu Rusijos valdžios pareigūnai siūlė įvykio nesureikšminti ir patys komentuoti atsisakė.

Parengė Jorūnė Kazlauskaitė 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.