Rusija nori NATO garantijų: „Niekada neįsileiskite Ukrainos“

Rusijos prezidento Vladimiro Putino atstovas Dmitrijus Peskovas BBC pareiškė, kad Maskva iš NATO reikalauja „100 proc. garantijos, jog Ukraina niekada neįstos“ į Aljansą. D.Peskovas pridūrė, kad Kremlių erzina NATO artėjimas prie Rusijos sienų.

F.W.Steinmeieris (dešinėje) S.Lavrovo akivaizdoje pareiškė, kad dėl Ukrainos krizės nemato pagrindo optimizmui.<br>AP nuotr.
F.W.Steinmeieris (dešinėje) S.Lavrovo akivaizdoje pareiškė, kad dėl Ukrainos krizės nemato pagrindo optimizmui.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 19, 2014, 1:00 PM, atnaujinta Jan 21, 2018, 2:57 AM

Be to, D.Peskovas į naujausius NATO perspėjimus, kad Rusija tankina pajėgas Ukrainos rytuose ir ties siena su Ukraina, atsakė apkaltindamas Aljansą istorinio pažado nepriartėti prie Rusijos sienų sulaužymu.

„Aljansas bando sulaužyti galių pusiausvyrą“, – pareiškė Rusijos prezidento atstovas.

Anksčiau V.Putinas pareiškė, kad „JAV niekada nepalenks Rusijos“ dėl Ukrainos. „Niekam niekada istorijoje santykiuose su Rusija tai nepavykdavo ir nepavyks“, – pabrėžė Rusijos prezidentas.

Savo ruožtu Vokietijos užsienio reikalų ministras Frankas-Walteris Steinmeieris mano, kad Europa „juda ne bendradarbiavimo, o priešpriešos link“. Tuo metu skamba perspėjimai, kad Rusija vėl didina karinių pajėgų prie sienos su Ukraina skaičių.

Per spaudos konferenciją Maskvoje, stovėdamas šalia Rusijos diplomatijos vadovo Sergejaus Lavrovo, F.W.Steinmeieris pareiškė nematantis „jokio pagrindo optimizmui“. Ministras taip pat dar kartą paragino Rusiją laikytis Minsko susitarimo dėl paliaubų.

Pirmadienį ES užsienio reikalų ministrai sutarė kol kas neplėsti sankcijų Maskvai. Pirmieji suvaržymai buvo paskelbti kovą – kai Rusija aneksavo Krymo pusiasalį.

Parengė Gintaras Radauskas

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.