S. Lavrovas: „Krymas yra neatsiejama Rusijos dalis“

Rusijos užsienio

S.Lavrovas nori, kad Rusijos „partneriai“ sutiktų, jog kovą Rusijos aneksuotas Krymo pusiasalis nebus grąžintas Ukrainai.<br>AP nuotr.
S.Lavrovas nori, kad Rusijos „partneriai“ sutiktų, jog kovą Rusijos aneksuotas Krymo pusiasalis nebus grąžintas Ukrainai.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Reuters, BNS ir lrytas.lt inf.

Nov 19, 2014, 1:27 PM, atnaujinta Jan 21, 2018, 2:51 AM

Kijevas ir Vakarų šalys kaltina Rusiją destabilizuojant padėtį rytų Ukrainoje ir siunčiant sukilėliams pinigus, ginklus bei pastiprinimus. Vakarų šalys paskelbė sankcijas Maskvai dėl to konflikto, kuris nuo balandžio vidurio nusinešė jau per 4,1 tūkst. žmonių gyvybių.

Rusija palaiko separatistus, bet teigia tiesiogiai nedalyvaujanti konflikte vadinamajame Donbaso regione.

„Kaip tolesnį žingsnį raginame užmegzti stabilius kontaktus tarp Kijevo ir Donbaso atstovų, siekiant abiems pusėms priimtinų susitarimų“, – S.Lavrovas sakė žemuosiuose parlamento rūmuose.

Pasak ministro, „karo partija“ – Kijevo karinės kampanijos prieš sukilėlius šalininkai – stengėsi atriboti separatistus nuo taikos proceso, taip pat „priversti Vakarus siekti Rusijos sutikimo dalyvauti kaip to konflikto šaliai“.

„Tai visiškai priešingų rezultatų duodanti ir provokuojanti linija, neturinti jokių galimybių sulaukti sėkmės“, – pabrėžė S.Lavrovas.

Rugsėjo 5 dieną Minske sudarytas Rusijos palaikomas paliaubų susitarimas tarp Kijevo ir separatistų buvo nuolat pažeidinėjamas, o S.Lavrovas ir Vokietijos užsienio reikalų ministras Frankas- Walteris Steinmeieris nesugebėjo išspręsti gilių nesutarimų per antradienį Maskvoje vykusias derybas.

S.Lavrovas siūlė scenarijų, kad Rusijos „partneriai“, nepaisant nesutarimų, sutiktų, jog kovą Rusijos aneksuotas Krymo pusiasalis nebus grąžintas Ukrainai.

„Krymas yra neatsiejama Rusijos dalis – mums tenka visa atsakomybė už jį“, – sakė Rusijos diplomatijos vadovas.

„Kam versti žmones dalyti kažkokius pareiškimus? Aiškiai matome, kad mūsų sąjungininkai praktiškai veikia vadovaudamiesi tikrove, kuri yra įvykęs faktas. Tai mums labai svarbu“, – pridūrė S.Lavrovas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.