Ukraina ragina Maskvą liautis „žaisti žaidimėlius“

Požiūriai skiriasi

Ukrainos premjeras A.Jaceniukas paragino Rusiją laikytis Minsko susitarimo dėl krizės šalies Rytuose sureguliavimo.<br>AP nuotr.
Ukrainos premjeras A.Jaceniukas paragino Rusiją laikytis Minsko susitarimo dėl krizės šalies Rytuose sureguliavimo.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Nov 19, 2014, 7:13 PM, atnaujinta Jan 21, 2018, 1:50 AM

„Mes tiesiogiai nesiderėsime su rusų teroristais“, - pareiškė jis trečiadienį vyriausybės posėdyje.

Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas prieš tai paragino Ukrainos vyriausybę tiesiogiai derėtis su separatistais šalies rytuose ir daugiau netraktuoti Rusijos kaip konflikto šalies.

A. Jaceniukas kartu paragino Rusiją laikytis Minsko susitarimo dėl krizės šalies Rytuose sureguliavimo. Maskva, anot jo, turi liautis „žaidusi žaidimėlius“ su tikslu suteikti separatistams legitimumo.

Rugsėjį Baltarusijos sostinėje Minske separatistai ir Ukrainos vyriausybė, dalyvaujant Rusijos bei Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijos (ESBO) atstovams, susitarė dėl paliaubų, tačiau šios yra trapios.

Požiūriai skiriasi

Vokietijos ir Rusijos požiūriai Ukrainos konflikto atžvilgiu itin skiriasi, įsitikinęs Vokietijos užsienio reikalų ministras Frankas-Walteris Steinmeieris, praneša „Reuters“.

„Deja, bet mes vis dar esame situacijoje, kuri yra toli nuo tvarios konflikto deeskalacijos ir vis dar toli nuo politinio sprendimo“, - praėjus dienai po susitikimų su Maskvos ir Ukrainos lyderiais kalbėjo F. W. Steinmeieris.

Vokietijos diplomatas po susitikimo su Lenkijos užsienio reikalų ministru sakė reporteriams, kad Berlynas turi visiškai skirtingą požiūrį į įvykius Ukrainoje nei Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas. Anot F. W. Steinmeierio, po dviejų ar trijų savaičių turėtų paaiškėti, ar susitikimas su Kremliaus vadovu padėjo pakeisti jo požiūrį.

F.W.Steinmeieris, antradienį lankydamasis Kijeve ir Maskvoje, sakė nematąs pagrindo optimizmui, nes Rytų Ukrainoje nesilaikoma Minske priimtų susitarimų.

Doneckas - be vandens

Artilerijos smūgiams nutraukus elektros tiekimą vandens filtravimo sistemai, prorusiškų separatistų kontroliuojamose Donecko teritorijose gyventojai liko be vandens, praneša BBC.

Nors miesto centro teritorijoje gyventojai dar turi vandens, tačiau likusiai Donecko daliai jo tiekimas buvo nutrauktas.

Donecko meras Oleksandras Lukjančenka savo tinklalapyje parašė, kad mechanikai naudojasi sutartu saugumo koridoriumi, bandydami sutaisyti gedimus. Taisymo darbai turėtų būti baigti 19 val. vietos laiku, pranešime rašė meras.

Kaip atsaką į besitęsiantį konfliktą Ukrainos prezidentas Petro Porošenka sekmadienį pasirašė dekretą, kuriuo nutrauktas sukilėlių kontroliuojamuose teritorijose esančių įstaigų, įskaitant mokyklų ir ligoninių, finansavimas. Be kita ko, sustabdytas pensijų ir pašalpų mokėjimas. Nepaisant to, O. Lukjančenka teigė, kad Doneckas ir toliau moka įmokas į valstybės iždą.

Jungtinių Tautų (JT) duomenimis, nuo balandį prasidėjusio konflikto Rytų Ukrainoje žuvo mažiausiai 4 137 žmonės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.