Zagrebo meras populistas paleistas už rekordinį užstatą

Trečiadienį Kroatijos sostinės Zagrebo meras Milanas Bandičius buvo paleistas iš kalėjimo už rekordinį užstatą – 15 milijonų kunų (apie 2 milijonus eurų).

Daugiau nuotraukų (1)

TASS-ELTA ir lrytas.lt inf.

Nov 20, 2014, 7:58 AM, atnaujinta Jan 21, 2018, 1:32 AM

Meras atsidūrė už grotų spalio 19-ąją, kai buvo suimtas pagal kaltinimą „padarius daug korupcinių nusikaltimų, piktnaudžiavus tarnybine padėtimi, prekiavus įtaka“. Trečiadienį teismas nusprendė, kad jį galima paleisti už užstatą. Be to, M.Bandičius įpareigotas nebeiti savo profesinių pareigų ir nedaryti spaudimo jo bylos liudytojams.

Kroatijos žiniasklaida jau susidomėjo pinigų kilme, kadangi nuo teismo sprendimo paskelbimo iki mero išėjimo į laisvę tepraėjo kelios valandos. Žurnalistai mano, kad užstatą galėjo sumokėti vienas iš M.Bandičiaus advokatų – Marijanas Hanžekovičius, kuris esą paėmė paskolą banke.

Iki šiol rekordinis Kroatijos teisingumo sistemai užstatas buvo 12,5 milijono kunų (apie 1,6 milijono eurų), kurį 2011 metais sumokėjo buvęs šalies premjeras Ivas Sanaderas. Tada į užstatą buvo įskaityti grynieji pinigai ir politiko nekilnojamasis turtas.

M.Bandičius jau daug kartų buvo renkamas Kroatijos sostinės meru. Pirmąjį kartą (2000-2002) jam teko atsistatydinti po avarijos, kurią jis sukėlė būdamas neblaivus. Miesto vadovu jis vėl tapo 2005 metais ir užima šį postą iki šiol.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.