Kenijoje „Al Shebab“ kovotojai per išpuolį nužudė 28 žmones

Somalio kovotojų grupės „Al Shebab“ nariai Šiaurės Kenijoje užpuolė į Nairobį važiavusį keleivinį autobusą ir nužudė mažiausiai 28 jo keleivius, skelbia BBC.

Daugiau nuotraukų (1)

AFP, BNS, ELTA ir lrytas.lt inf.

Nov 22, 2014, 10:24 AM, atnaujinta Jan 20, 2018, 9:23 PM

Sustabdę autobusą, užpuolikai atskyrė tuos keleivius, kurie, jų manymu, neatrodė kaip musulmonai, ir juos nužudė. Kenijos žiniasklaida praneša, kad „Al Shebab“ kovotojai liepė atskirtiems autobuso keleiviams perskaityti kelias eilutes iš Korano. Tie, kurie nesugebėjo, buvo pasmerkti mirčiai.

„Galiu patvirtinti, kad 28 nekaltiems keliautojams „al Shebab“ įvykdė žiaurią egzekuciją“, – sakė regiono policijos vadovas Noah Mwavinda, turėdamas omenyje Somalyje veikiančią kovotojų grupuotę. 

Somalyje įsikūrusi „Al Shebab“ grupė Kenijoje nuo 2011 m. įvykdė kelias atakas.

Prieš savaitę vienas žmogus buvo nušautas, dar per 350 buvo suimti per Kenijos saugumo pajėgų reidus Mombasos uostamiesčio mečetėse, pareigūnams ieškant ginklų ir „al Shebab“ šalininkų. 

Kenijoje buvo įvykdyta nemažai atakų šalies pajėgų įsiveržimo 2011 metais į Somalį, pradėjus operaciją prieš „al Shebab“, o vėliau prisidėjus prie Afrikos Sąjungos (AS) misijos, kovojančios su islamistais. 

2013 metų rugsėjį „Al Shebab“ surengė ataką Nairobyje esančiame prekybos centre „Westgate“, per kurią žuvo bent 67 žmonės. Taip siekta perspėti Keniją išvesti savo karius iš pietų Somalio. 

Per ataką „Westgate“ prekybos centre užpuolikai žudė ne musulmonus, kuriuos atrinkinėjo tardydami, kokį tikėjimą jie išpažįsta ir reikalaudami ištarti šachadą – musulmonų tikėjimo liudijimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.