JAV sperma vaikus maitinęs mokytojas išgirdo nuosprendį

Jungtinėse Valstijose baigta nagrinėti plataus atgarsio visuomenėje susilaukusi byla dėl vaikų seksualinio išnaudojimo, informuoja „FoxNews“.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 23, 2014, 10:22 PM, atnaujinta Jan 20, 2018, 7:29 PM

Viena valstybinė mokykla, esanti Los Andželo Jungtiniame mokyklų rajone (Los Angeles Unified School District), sutiko išmokėti beveik 140 mln. dolerių kompensaciją už nepadorų žemesniųjų klasių mokytojo elgesį.

63 metų Markas Berndtas pripažintas kaltu už tai, kad užrišęs vaikams akis vertė juos ryti jo spermą, kurią „patiekdavo“ šaukštelyje arba užteptą ant sausainio.

M.Brendtas nuteistas kalėti 25 metus, teisme įrodžius 23 nusikalstamos veikos atvejus. Byloje liudijo per 81 moksleivį.

Kartą vienos fotolaboratorijos darbuotoja pamatė nepadorių nuotraukų ir išsiaiškinusi, kad M.Brendtas naudojasi šios laboratorijos paslaugomis nuo 2005 metų, iškvietė policiją. 19 metų mergina laboratorijoje buvo išdirbusi tik mėnesį, jos savininkai prašė nekviesti policijos. Bet liudininkės nepavyko atkalbėti, ir policija buvo iškviesta.

Pas M.Brendtą policija aptiko daugiau kaip 800 nuotraukų, kuriose užfiksuotos vaikų prievartos scenos.

Nukentėjusių vaikų advokatai pareiškė, kad nustatyta dešimtys prievartos atvejų laikotarpiu nuo 1983 iki 2009 metų. Kai jie pasigilino į trijų dešimtmečių istoriją, pamatė, kad mokyklos vadovybė buvo gavusi ne vieną skundą dėl nepadoraus mokytojo elgesio, bet šią informaciją ji arba nuleisdavo negirdomis, arba tiesiog ignoruodavo.

Apie policiją iškvietusią merginą advokatas Johnas Manly pasakė taip: „Ji didvyrė. Jeigu ji nebūtų paskambinusi policijai, mūsų čia nebūtų, o jis tebemokytų vaikus“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.