Mįslingai miręs magnatas B.Berezovskis nepaliko savo testamento

Rusijos verslo magnato Boriso Berezovskio mirtį iki šiol gaubia paslaptys. Liko neaišku ar milijardierius buvo nužudytas ar pats pakėlė ranką prieš save. Tačiau dabar aiškėja, kad vyras nepaliko jokio testamento ir jokio turto Jungtinėje Karalystėje, rašo „Daily Mail“.

B.Berezovskis buvo svarbus politinės galios žaidimų tarpininkas Kremliuje, jo turtas buvo vertinamas daugiau nei 7,6 mlrd. litų.<br>AFP nuotr.
B.Berezovskis buvo svarbus politinės galios žaidimų tarpininkas Kremliuje, jo turtas buvo vertinamas daugiau nei 7,6 mlrd. litų.<br>AFP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 23, 2014, 12:13 PM, atnaujinta Jan 20, 2018, 8:17 PM

Buvęs verslo magnatas ir prezidento Vladimiro Putino kritikas B.Berezovskis kadaise buvo žinomas kaip antras pagal turtingumą Rusijos žmogus.

B.Berezovskis buvo svarbus politinės galios žaidimų tarpininkas Kremliuje, jo turtas buvo vertinamas daugiau nei 7,6 mlrd. litų. Tačiau, kai susipyko su V.Putinu, jis pabėgo į Didžiąją Britaniją, kur gavo prieglobstį.

Praėjusių metų pavasarį B.Berezovskis buvo rastas negyvas savo namų vonioje Askote, Jungtinėje Karalystėje. Paskutiniais mėnesiais iki mirties verslininkas turėjo daug finansinių problemų, jautėsi prislėgtas, galimai sirgo depresija.

Draugai pasakojo, kad vyras buvo labai prislėgtas, nes pralaimėjo daug milijonų svarų jam atsiėjusią teisinę kovą su Romanu Abramovičiumi - kitu Didžiojoje Britanijoje apsigyvenusiu rusų oligarchu, kuriam priklauso Anglijos futbolo klubas „Chelsea“ ir kuris kažkada buvo jo protežė.

Jo šeima niekuomet netikėjo, kad vyras galėjo nusižudyt, o teismas taip ir nenustatė mirties priežasties. Skelbdamas teismo verdiktą koroneris tąsyk teigė, kad dėl „prieštaringų“ įrodymų jis negali be pagrįstų abejonių įrodyti, kad verslininkas nusižudė arba kad jis buvo nužudytas.

Jo duktė Jelizaveta Berezovskaja tada teisme kalbėjo, kad dėl tėvo mirties galėjo pasistengti Rusijos valdžia.

Dabar aiškėja, kad vyras mirė nepalikęs testamento, o jo nekilnojamas turtas Anglijoje ir Velse įvertintas „nuliu“.

Tiesa, nėra tiksliai žinoma ar vyras turėjo nedeklaruotų aktyvų, kuriuos galėjo laikyti užsienyje, fonduose, kažkam patikėti ar būti investavęs.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.