Šiaurės Korėjos agentai siautėjo Prancūzijoje

Jaunojo uždarosios Šiaurės Korėjos lyderio Kim Jong-uno jau kuris laikas vykdomas politinio šalies elito valymas pasiekė – tiesa, be didesnių pasekmių – Prancūzijos sostinės Paryžiaus priemiesčius. Režimo Pchenjane agentai bandė išgabenti iš Europos vieno sušaudyto pareigūno sūnų, skelbia „The Daily Telegraph“.

Studentą iš Šiaurės Korėjos Charles'o de Gaulle'io oro uoste mėginta įsodinti į lėktuvą, skridusį į Kiniją.<br>AFP/„Scanpix“ nuotr.
Studentą iš Šiaurės Korėjos Charles'o de Gaulle'io oro uoste mėginta įsodinti į lėktuvą, skridusį į Kiniją.<br>AFP/„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 24, 2014, 11:18 PM, atnaujinta Jan 20, 2018, 5:19 PM

Skelbiama, kad atvykėliai sugebėjo pagrobti vieną jauną korėjietį prie architektūros koledžo į šiaurė nuo Paryžiaus. Studentas, įvardijamas tiesiog Hanu, yra vieno aukšto rango Šiaurės Korėjos pareigūno, kuris neseniai buvo sušaudytas, sūnus.

Tiesa, išgabenti pagrobto jaunuolio agentams nepavyko. Hanas pabėgo nuo savo pagrobėjų Charles'o de Gaulle'io oro uoste, kurie čia turėjo jį prievarta įsodinti į lėktuvą, skridusį į Kiniją.

Dabar Šiaurės Korėjos pilietis, kurį oro uoste nuo pagrobėjų apsaugojo policininkai, greičiausiai yra apgyvendintas slaptoje vietoje Prancūzijoje, o jam paskirta vyriausybinė apsauga.

Į paskaitas minėtame architektūros koledže neateina ir dar keturi studentai iš Šiaurės Korėjos. Vis dėlto manoma, kad vaikinai nėra pagrobti – jie esą laukia, kad nuslūgs aistros dėl pirmojo jaunuolio pagrobimo.

Žinoma, apie incidentą nekalba nei Prancūzijos, nei Šiaurės Korėjos oficialūs pareigūnai. Paryžius nepalaiko diplomatinių santykių su Pchenjanu, tačiau vis tiek vengia viešo plūdimosi su nenuspėjamos, paranojiškos diktatūros atstovais.

Pagrobtasis studentas – Kim Jong-uno dėdės Jan Song-thaeko patarėjo sūnus. Režimo lyderio dėdė buvo sušaudytas prieš 11 mėnesių, nors netrūksta kalbų, kad jis buvo įmestas į laukinių šunų narvą.

Hanas į Paryžių kartu su dar devyniais studentais iš Šiaurės Korėjos pagal mainų programą atvyko 2011 metais.

Parengė Gintaras Radauskas

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.