Nevykėlė rusų šnipė šlovino Ukrainą traiškančius Rusijos karius

Daugiau nei prieš 4 metus JAV išgarsėjusi, kaip nevykusi Rusijos šnipė Anna Chapman toliau mėgaujasi šlove ir dėmesiu, kuriuos jai užtikrino Kremlius. Mainais iš šnipės modeliu bei televizijos laidų vedėja tapusi moteris atsilygina su kaupu - liaupsina Rusijos politiką ir elitinius rusų karius, kurie pasirodė Ukrainoje.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 25, 2014, 10:35 AM, atnaujinta Jan 20, 2018, 4:48 PM

32 metų buvusi žvalgybininkė 2010 metais buvo sučiupta JAV Federalinių tyrimų biuro agentų, o vėliau deportuota. Manoma, kad ji, kaip ir dar 9 kiti agentai nelegalai bandė išgauti JAV paslaptis. O žavi rusaitė netgi mėgino paspęsti spąstus vienam aukštam JAV prezidento administracijos pareigūnui - jį suvilioti ir šantažo būdu gauti vertingos informacijos.

Bet net ir FTB agentams sužlugdžius A.Chapman - už brito ištekėjusios ir jo pavardę pasirinkusios Annos Kuščenko agentės karjerą, moteris Rusijos buvo sutikta kaip didvyrė. Ir greitai pasijautė, kaip sava - ėmė dalyvauti įvairiuose renginiuose, laidose, vakarėliuose.

Vieną laidą "Pasaulio paslaptys su Anna Chapman" ji veda iki šiol. Tad pro pasaulio žiniasklaidos akiratį neprasprūdo dar kovo mėnesį per vieną Rusijos televizijos kanalą parodyta laida su A.Chapman "Karinis dienoraštis", rašo "Daily Mail".

Liaupsės "žaliesiems žmogeliukams"

Propagandinė laida nufilmuota ne bet kur, o elitine laikomojo 4-joje Kantimiro gvardiečių divizijoje. Ši Antrojo pasaulinio karo laikais sukurta ir mūšiuose pasižymėjusi tankų divizija - vienas geriausių ir puikiai aprūpintų Rusijos karinių dalinių, išsidėstęs maždaug už 70 km nuo Maskvos.

Atvykusi filmuoti laidos apie tariamą divizijos karių kasdienybę A.Chapman išbuvo dalinyje vieną dieną. Jo metu naujutėlaitę karinę Rusijos armijos uniformą apsivilkusi buvusi šnipė žygiavo, treniravosi, valgė ir bendravo su rusų kariais.

Pastariesiems A.Chapman negailėjo liaupsių, kaip ir iščiustytoms kareivinėms.

"Beveik 6 ryto ir 3 tūkstančiai atrinktų žavių vyrų dar miega. Man labai pasisekė būti mano tėvynės armijos širdyje, man tai - ypatinga diena, nes tapsiu kare vienai dienai", - pažintį pradėjo A.Chapman, vaikščiodama tarp karių, kurie turi atsikelti ir apsirengti per 45 sekundes.

Gavusi karinę uniformą - tokią pat žalią, kuri po Rusijos įvykdytos Krymo okupacijos išgarsėjo visame pasaulyje, o be skiriamųjų ženklų Ukrainos teritorijoje pasirodę rusų kariai -- "žaliaisiais žmogeliukais" A. Chapman gyrė rusiškas kareivines. Beje, A.Chapman taip pat yra pašlovinusi ir pačią Krymo okupaciją bei aneksiją - rugsėjį rusė buvo viena iš specialios komisijos narių, vertinusios "Mis Krymas" gražuoles.

"Ne viešbutis čia, bet visai jauku", - paklotas lovas įvertino A.Chapman, nors dar 2008 metais į Gruziją įsiveržę ir po gruzinų karines bazes šmirinėję rusų kariai pavydžiai stebėjosi, kaip tvarkingai gyvena jų priešininkai, palyginus su tuo, kas būna rusiškose kareivinėse.

Po rytinių užsiėmimų - žygiavimo pratybų pietauti su karių kuopa atėjusi buvusi žvalgybininkė gyrė ir maistą. Esą Rusijos kariams per dieną skiriama 4,5 tūkst. kalorijų - tai esą daugiau, nei gauna Vokietijos, Prancūzijos ar JAV kariai. Nors A.Chapman suskubo pabrėžti, kad pastarieji, vis tiek esą yra nutukę, nors gauna 3,6 tūkst. kalorijų per dieną.

A. Chapman neva sklaidė mitus, kad Rusijos armijoje iki šiol maitina košėmis bei konservais - paskui ją sekiodamas operatorius filmavo daugelio rusų karių iki šiol nematytais patiekalais, kurie, anot A.Chapman, čia patiekiami kasdien. Moteris stebėjosi kotletų, guliašo, ypač salotų gausa, o viskas jai priminė restoraną.

A.Chapman išgirti kariai - Ukrainoje?

Galiausiai A.Chapman leido pašaudyti iš ginklų - automato "Kalašnikov", kurį rusė nepamiršo išgirti bei tanko T-80 kulkosvaidžio. 4-oji divizija turi per 300 tokių tankų.

Ir įdomu tai, kad būtent Kantemirovo tankų divizijos šarvuotoji technika A.Chapman vizito metu intensyviai treniravosi mūšiams žiemos sąlygomis. Tuo tarpu Ukrainos vyriausybė dar lapkričio viduryje paskelbė, kad Rytų Ukrainoje, kur Kremliaus įvairiapusiškai remiami siautėja prorusiški separatistai, pasirodė būtent elitinės Rusijos tankų divizijos daliniai.

Teigiama, kad separatistai ruošiasi puolimui, o jiems iš Rusijos į pagalbą plūstanti karinė technika telkiama lemiamam puolimui, kuris gali įvykti bet kuriuo netikėtu metu. Šiuo metu Ukrainos kariuomenė yra nusilpusi ir dar nespėjusi atgauti jėgų, po pralaimėjimų rugsėjį ir svarbiausia - nepasiruošusi karui žiemos sąlygomis.

Kad ir Kalėdų laikotarpiu, kai Vakarų Europa švęs, atostogaus ir bus nukreipę dėmesį nuo Ukrainos. Beje, simboliška tai, kad būtent 4-oji Kantemirovo tankų divizija Antrojo pasaulinio karo metais pasižymėjo būtent Ukrainoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.