Teroristai nesikuklina: jie esą nuvertė JAV gynybos sekretorių

Teroristinės grupuotės "Islamo valstybės" atstovai netveria džiaugsmu - po to kai paskelbta apie JAV gynybos sekretoriaus Chucko Hagelio atsistatydinimą, jie nesikuklindami rėžė:""Islamo valstybė" nuvertė JAV gynybos ministrą! Obama, žydų mule, tu pralaimėjai!".

"Islamo valstybės" teroristai šaiposi iš JAV prezidento sprendimo atleisti Gynybos sekretorių ir prisiima sau nuopelnus.<br>"Twitter" nuotr.
"Islamo valstybės" teroristai šaiposi iš JAV prezidento sprendimo atleisti Gynybos sekretorių ir prisiima sau nuopelnus.<br>"Twitter" nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 25, 2014, 9:45 AM, atnaujinta Jan 20, 2018, 4:57 PM

Buvęs respublikonų senatorius, gynybos sekretoriumi neišdirbęs nė dvejų metų, į šį postą buvo pasirinktas, kad prižiūrėtų karinės sistemos pertvarką taikiam laikotarpiui, bet paaiškėjo, kad Jungtinės Valstijos vėl įsivėlė į karą.

Spartus „Islamo valstybės“ džihadistų puolimas Sirijoje ir Irake privertė Pentagono šefą valdyti sudėtingą kampaniją, o B.Obama suprato, kad šiai užduočiai Ch.Hagelis nėra tinkamas.

Tačiau "Islamo valstybės kovotojai" darsyk įrodė, kad yra ne tik nuožmūs mūšyje, bet ir geba naudoti propagandines priemones. Iš JAV antskrydžių kampanijos Irake bei Siijoje susilaukę teroristai dega mirtina neapykanta Amerikai, tad jos simbolius ir atstovus visada siekdavo pašiepti, sumenkinti.

Dažnai kliūdavo ir atvirai pacifistinių pažiūrų Ch.Hageliui, kurį teroristai sumontuotose nuotraukose vaizdavo kaip B.Obamos šunytį, o JAV gynybos sekretoriui vienoje nuotraukoje teroristas netgi pjovė galvą.

Beje, amerikiečiai, ypač respublikonai pabrėžia, kad Ch.Hagelis ne šiaip traukiasi po milžiniško B.Obamos spaudimo, o yra tiesiog atleidžiamas.

"Neklaidinkite žmonių, Ch.Hagelį atleidžia. ir ne bet kas, o JAV prezidentas, kuris juk turi kažką atleisti už savo administracijos nesėkmes. Tad ką atleisti? Žinoma, jį erzinantį respublikoną", - teigė vienas B.Obamos kritikas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.