Turistus pritrauks šūkis „Aš nekenčiu Tailando“?

Į Tailandą šiais metais ir taip atvyko rekordiškai mažai turistų, o iš pirmo žvilgsnio atrodė, kad naujas „YouTube“ paskelbtas klipas vaizdelį dar labiau paliūdins. Vis dėlto paaiškėjo, kad tokia pačių tailandiečių strategija, skelbia AP.

Originalų vaizdo klipą sukūrė paties Tailando pareigūnai.<br>AP nuotr.
Originalų vaizdo klipą sukūrė paties Tailando pareigūnai.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 26, 2014, 2:11 PM, atnaujinta Jan 20, 2018, 2:18 PM

Vaizdo klipą „Aš nekenčiu Tailando“ („I Hate Thailand“) per kelias dienas peržiūrėjo daugiau nei 1 mln. internautų.

Bet vėliau paaiškėjo, kad filmuką sukūrė pati Tailando turizmo ministerija, tokia originalia strategija bandanti susigrąžinti prarastus turistus. Šalyje po gegužę įvykdyto karinio perversmo ir dviejų britų turistų nužudymo gegužę svečių vis mažiau.

5 minučių trukmės klipo pradžioje rodomas piktas britas turistas. Stovėdamas paplūdimyje, jis prisistato Jamesu ir pareiškia, kad kažkas pavogė jo krepšį: „Nekenčiu šitos vietos. Aš nekenčiu Tailando“.

Vyras tuomet dar apsižodžiuoja su vietos policininku, bet vėliau sutinka patrauklią tailandietę ir iškart randa priežasčių pamėgti Tailandą.

Galiausiai nesiskutęs ir apskretęs užsienietis išsimaudo, apsirengia, susidraugauja su vietos žmonėmis ir atgauna savo krepšį, kuriame – jo piniginė, pasas ir kiti kelionės reikmenys.

Keli Tailando laikraščiai praėjusią savaitę pranešė, kad vaizdo klipas – tikras, nesuvaidintas. Todėl šalies Turizmo ministerijai teko pranešti, kad būtent jos nusamdyti kūrėjai nufilmavo šią „trumpą romantinę komediją“.

„Šio klipo pasirodymą supa daug gandų. Bet vienintelis filmuko tikslas – pavaizduoti tradicinį tailandietišką svetingumą“, – teigė vienas kampanijos vadovų Thawatchai Arunyikas.

Tailandas neseniai pradėjo didžiulę kampaniją, siekdamas pataisyti pašlijusį šalies įvaizdį pasaulyje. Bankokui būtina atgaivinti turizmo pramonę, kuri sudaro maždaug 7 proc. valstybės ekonomikos.

Turizmo ministerija skaičiuoja, kad 2014 metais į šalį pirmąkart atvyks mažiau turistų nei ankstesniais metais. 2013-aisiais į Tailandą atvyko 26,7 mln. turistų.

Parengė Gintaras Radauskas

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.