Žvaigždę nudažęs vaikinas vardą pasikeitė į Šlovė Ukrainai

Patriotiškai nusiteikęs ukrainietis, sovietinę žvaigždę ant vieno Maskvos pastato nudažęs savo šalies vėliavos spalvomis, visus nustebino dar kartą. Vaikinas oficialiai pasikeitė savo vardą į Šlovė Ukrainai, rašo „The Moscow Times“.

Patriotiškai nusiteikęs ukrainietis, sovietinę žvaigždę ant vieno Maskvos pastato nudažęs savo šalies vėliavos spalvomis, visus nustebino dar kartą.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Patriotiškai nusiteikęs ukrainietis, sovietinę žvaigždę ant vieno Maskvos pastato nudažęs savo šalies vėliavos spalvomis, visus nustebino dar kartą.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 26, 2014, 5:35 PM, atnaujinta Jan 20, 2018, 1:48 PM

Vaikinas, kuris ieškomas Rusijoje už vandalizmą ir chuliganizmą, savo naują vardą paskelbė per pokalbių laidą Ukrainos televizijos kanale „1+1“.

„Mano naujas vardas – Šlovė Ukrainai. Tai šūkis, skanduotas protestuotojų, kurie nuvertė buvusį prorusišką prezidentą Viktorą Janukovyčių“, – kalbėjo vaikinas, anksčiau turėjęs slapyvardį Ieškomas Mustangas.

Išgirdusi apie tokį vaikino apsisprendimą laidos publika kelioms akimirkoms nuščiuvo, paskui ėmė ploti. Vienas studijos žiūrovas sušuko ir antrąją šūkio dalį: „Herojams šlovė.“

Ukrainiečių ir rusų kalbose žodis „slava“ yra įprasta vardo Viačeslavas santrumpa. Ukrainos patriotas tikino, kad naujasis jo vardas jau įrašytas pase. Tiesa, savo tėvavardį vaikinas pasiliko, tačiau koks jis, atskleisti nepanoro.

Ukrainos vidaus reikalų ministerijos atstovas Antonas Geraščenka savo „Facebook“ paskyroje kiek anksčiau yra rašęs apie vaikino planą pasivadinti Šlovė Ukrainai: „Tai gerai patampytų Rusijai nervus ir įkvėptų ukrainiečius naujiems pasiekimams.“

A.Geraščenka pridėjo, kad seniai žinojo apie vaikino apsisprendimą, tačiau norėjo, kad jis pats apie jį visiems praneštų.

O Rusijos opozicijos politikas Borisas Nemcovas savo „Facebook“ paskyroje rašė, kad vaikinas galbūt norėjo pasivadinti Rusijos prezidento Vladimiro Putino vardu. Esą taip V.Putinas būtų įtrauktas į ieškomų už vandalizmą asmenų sąrašą.

Pokalbių laidoje ukrainietis, vardu Šlovė Ukrainai, taip pat pasakojo, kad už 5 tūkst. dolerių (beveik 13 tūkst. litų) pardavė vaizdo įrašą, kuriame jis užfiksuotas dažantis sovietinę žvaigždę. Gautus pinigus jis paaukojo Ukrainos Donbaso bataliono kariams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.