Iš „Mistral“ laivo dingo brangi įranga

Tačiau Eliziejaus rūmai pranešė, kad dėl neramumų Ukrainos rytuose „Mistral“ karo laivai Rusijai gali būti nepristatyti.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Nov 28, 2014, 7:03 PM, atnaujinta Jan 20, 2018, 9:11 AM

Kaip pranešė penktadienį laikraštis „Point“, kietųjų diskų, kuriuos „Vladivostok“ kompiuteriuose sumontavo bendrovė „Thales“, dingimas buvo pastebėtas lapkričio 25-ąją.

Reno miesto policijos tyrimo duomenimis, įsilaužimo pėdsakų nerasta. Neįtariami ir į laivą patenkantys Rusijos jūreiviai. „Mes neįtariame rusų“, - cituoja leidinys neįvardyta šaltinį Prancūzijos gynybos ministerijoje.

2011 metais Prancūzija sutiko už 1,2 mlrd. eurų pastatyti Rusijai du „Mistral“ tipo desantinius laivus. Sutartyje buvo numatyta, kad pirmasis karo laivas „Vladivostok“ bus pristatytas 2014 metų spalį ar lapkritį, o kitas - „Sevastopol“ - 2015-aisiais.

Tačiau Eliziejaus rūmai pranešė, kad dėl neramumų Ukrainos rytuose „Mistral“ karo laivai Rusijai gali būti nepristatyti.

Vėliau Prancūzijos prezidentas Francois Hollande'as pareiškė, kad pirmąjį laivą „Vladivostok“ perduos tik tuo atveju, jeigu Ukrainos konflikte bus sudaryta tvirta paliaubų sutartis ir rastas politinis sprendimas.

Rusijos vadovybė lapkričio 14-ąją pareiškė, kad Maskva „Mistral“ laivo „Vladivostok“ lauks iki lapkričio pabaigos, o jei Paryžius nevykdys įsipareigojimų, Prancūzijai grės teisminės procedūros.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.