JT dėl potvynių Gazos Ruože paskelbė nepaprastąją padėtį

Jungtinės Tautos (JT) paskelbė nepaprastąją padėtį Gazos Ruože po dvi dienas trunkančio lietaus ir kilusio potvynio, skelbia BBC.

Gazos ruože - smarkios liūtys.<br>AP nuotr.
Gazos ruože - smarkios liūtys.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Nov 28, 2014, 1:26 PM, atnaujinta Jan 20, 2018, 10:11 AM

Nors apie aukas nepranešama, tačiau šimtai žmonių buvo evakuoti, Gazoje uždarytos 63 mokyklos.

Trečiadienį prasidėję smarkūs lietūs smogė mažai teritorijai itin sunkiu metu, kai tūkstančiai Gazos šeimų vis dar gyvena kolektyvinėse pastogėse arba konflikto tarp Izraelio ir Palestinos nuniokotuose namuose.

Daugiau nei 400 tūkst. palestiniečių buvo priversti palikti savo namus po to, kai 50 dienų vasarą trukęs konfliktas baigėsi rugpjūtį.

Šejajos kaimynystės, kur per konfliktą vykdyti antskrydžiai, apgadino daug namų, gyventojai jau patiria žiemos šalčius, gyvena be elektros ar vandens.

„Mes esame labai susirūpinę dėl stiprių audrų ir neseniai įvykusio konflikto padarinių. Mus itin jaudina šeimos, vis dar ieškančios adekvačios pastogės, besiruošiančios žiemos mėnesiams ir vaikai dėl potvynių negalintys lankyti mokyklų“, – sakė JT operacijų palestiniečių pabėgėlių reikalų agentūros (UNRWA) vadovas Robertas Turneras.

Septynias savaites trukęs Gazos konfliktas nusinešė daugiau nei 2 100 palestiniečių gyvybių, dauguma iš jų buvo civiliai. JT duomenimis, per karą taip pat žuvo 67 Izraelio kariai ir šeši civiliai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.