Aliaksandras Lukašenka vėl įgėlė Rusijai

Paskutiniuoju Europos diktatoriumi vadinamas Baltarusijos lyderis Aliaksandras Lukašenka, regis, toliau žaidžia dvigubą žaidimą su Europa ir Rusija. Kremliui pastaruoju metu įgelti nevengiantis Baltarusijos prezidentas dar kartą nesusilaikė, kalbėdamas apie Kaliningrado sritį, skelbia charter97.org.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 1, 2014, 12:46 PM, atnaujinta Jan 20, 2018, 5:54 AM

Su Kaliningrado srities, kurią nuo Baltarusijos skiria siauras Lenkijos ir Lietuvos pasienio ruožas, gubernatoriumi Nikolajumi Cukanovu susitikęs A. Lukašenka darsyk įrodė esąs mėgėjas įgelti Rusijai.

Pagyręs Baltarusijos ir Kaliningrado srities bendradarbiavimą visose srityse A. Lukašenka ėmė žongliruoti skaičiais.

„Nuo 2010-ųjų dvišaliai prekybiniai santykiai stabiliai augo. Pernai apyvarta siekė beveik 300 mln. dolerių, nors buvo laikai kai šis skaičius siekė pusę milijardo dolerių. Turime ir vėl siekti šio aukšto lygio", - teigė A Lukašenka, N.Cukanovui tik pritariamai linksint galva.

O tada tiesmukai kalbėti mėgstantis Baltarusijos vadovas kaip mat perėjo prie aštresnių dalykų.

„Kai kurie mūsų priešai Rusijoje, o ir Baltarusijoje jų netrūksta, kalba, kad Lukašenka esą nori prisijungti Kaliningrado sritį prie Baltarusijos. Patikėkite, neturiu tokių planų, - klastingai šypsodamasis rėžė A. Lukašenka, pridūręs, kad dar nuo Sovietų Sąjungos laikų Kaliningradas esą visada galėjo remtis į draugišką Baltarusijos petį. Bet čia pat A.Lukašenka lyg tarp kitko pridūrė: o jau kokios valstybės sudėtyje atsidurs Kaliningrado sritis, ne taip jau ir svarbu“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.