„Costa Concordia“ kapitonui reikalauja skirti 20 metų kalėjimo

Italijos Groseto miesto prokuratūra 2012 metais prie Italijos Džiljo salos katastrofą patyrusio laivo „Costa Concordia“ kapitonui Francesco Schettino dėl dešimčių žmonių nužudymo per aplaidumą reikalauja skirti 20 metų kalėjimo bausmę. Tai antradienį pareiškė tyrimui vadovaujantis prokuroras Francesco Verusio.

F.Schettino teisiamas dėl žmonių nužudymo per aplaidumą.<br>EPA-ELTA nuotr.
F.Schettino teisiamas dėl žmonių nužudymo per aplaidumą.<br>EPA-ELTA nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

DPA, ELTA ir lrytas.lt inf.

2014-12-02 16:11, atnaujinta 2018-01-20 03:18

F.Schettino, antradienį pirmą kartą liudijęs teisme, dėl nelaimės kaltino indonezietį šturmaną, kuriam jis angliškai davė nurodymus, tačiau šis jų greičiausiai nesuprato.

Šturmanui taip pat buvo pateikti kaltinimai dėl incidento. Jis ir dar du laivo įgulos nariai 2013-aisiais buvo nuteisti pusantro-dvejų metų kalėjimo bausmėmis.

Kapitonas prisipažino, kad prie salos norėjo atlikti manevrą „Pasveikinimas“ – kai laivas visomis savo šviesomis ir sirenomis pasveikina pakrantės gyventojus.

Taip F.Schettino esą norėjo pamaloninti pažįstamą kapitoną, tuo metu buvusį saloje, bei kartu laivo keleiviams iš arti parodyti salą. Jis teigė, kad, kaip kapitonas, neprivalėjo apie savo planus informuoti laivybos bendrovės. Atliekant minėtą manevrą, „Costa Concordia“ rėžėsi į uolas.

F.Schettino teisiamas dėl žmonių nužudymo per aplaidumą. Jis taip pat kaltinamas per anksti palikęs laivą.

Nelaimė įvyko 2012 metų sausio 13-ąją. Laive buvo 4 200 žmonių, 32 jų žuvo.

F.Schettino nuolat neigė savo kaltę. Jis pateikė prieštaringus duomenimis apie savo elgesį nelaimės naktį. Pavyzdžiui, jis tikino „netyčia“ nuslydęs į gelbėjimo valtį ir tada nuo vienos uolų vadovavęs evakuacijai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.