Šiaurės Korėjos mokyklose - privalomas kursas apie Kim Jong-uną

Šiais metais Šiaurės Korėjos mokyklose imta mokyti naujas privalomas dalykas - „Oficiali aukščiausiojo lyderio Kim Jong-uno istorija“. Taigi dabar mokinukai ne tik uoliai skaito ir skaičiuoja, bet ir ištisas valandas gėrisi savo lyderio gyvenimu, rašo BBC.

Šalies mokiniai privalo išklausyti trejus metus trunkantį 81 val. pamokų kursą apie aukščiausiąjį lyderį Kim Jong-uną.<br>AFP nuotr.
Šalies mokiniai privalo išklausyti trejus metus trunkantį 81 val. pamokų kursą apie aukščiausiąjį lyderį Kim Jong-uną.<br>AFP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-12-02 15:54, atnaujinta 2018-01-20 03:18

Šalies mokiniai privalo išklausyti trejus metus trunkantį 81 val. pamokų kursą apie aukščiausiąjį lyderį Kim Jong-uną. Manoma, kad taip Šiaurės Korėjos vadovas mėgina dar labiau įtvirtinti savo asmeninį kultą.

Dalykas, skirtas Kim Jong-uno istorijai skirtas vidurinės mokyklos mokiniams ir imtas mokyti tik šįmet.

Tačiau dabartinis šalies lyderis yra ne vienintelis, kuriam mokyklose skiriama tiek dėmesio. Mokymo įstaigose pamokas apie save turėjo ir Kim Jong-uno tėvas bei senelis ir kursai apie juos buvodaug ilgesni nei treji metai.

„Lyderio Kim Jong-uno istorija turi būti mokoma kaip privalomas dalykas ir turi akcentuoti Kim Jong-uno gimimą ir ankstyvuosius gyvenimo metus“, - rašoma Šiaurės Korėjos edukacijos komiteto išleistoje kurso programoje.

Specialiai šioms pamokoms skirtų vadovėlių nėra, tačiau mokiniai mintinai mokosi savo lyderio citatas, posakius ir įsakymus, kuriuos kažkada Kim Jong-unas yra davęs savo partijai ar kariuomenei.

Parengė Jorūnė Kazlauskaitė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.