A. Abromavičius papasakojo, kaip formuos savo komandą Ukrainoje

Trys Ukrainos ministrais tapę užsieniečiai planuoja iš pagrindų atnaujinti savo valdomas ministerijas, tačiau į komandas ketina rinktis ukrainiečius. Apie tai jie pareiškė po Aukščiausiosios Rados posėdžio, per kurį buvo patvirtinta naujosios Ukrainos vyriausybės sudėtis.

A.Abromavičius.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
A.Abromavičius.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 3, 2014, 12:02 PM, atnaujinta Jan 20, 2018, 2:03 AM

Ekonomikos ministru tapęs lietuvis Aivaras Abromavičius sakė manąs, kad dėl to, kas dabar dedasi su Ukrainos ekonomika, daugelis ukrainiečių neigiamai vertina visų ankstesnių ministerijos komandų darbą, praneša TCN.ua.

Dėl to jis planuoja pakeisti daugelį Ekonomikos ministerijoje dirbančių žmonių. „Ukrainoje yra labai daug gerai ekonomiką išmanančių žmonių. Aš juos pažįstu. Gal kuriuos nors, kurių nepažįstu, man parekomenduos. Tai bus skaidrus procesas ir aš nematau jokių problemų, kurios sutrukdytų suburti gerą komandą“, – sakė A.Abromavičius.

Lietuvis taip pat pridūrė, kad jo pavaduotojai bus ukrainiečiai, o ne užsieniečiai. Apie tai, kad savo komandą burs iš ukrainiečių, kalbėjo ir naujasis Sveikatos apsaugos ministerijos vadovas gruzinas Aleksandras Kvitašvilis.

„Noriu, kad komanda būtų ukrainietiška, kad visi joje būtų Ukrainos piliečiai. Svarbiausia, kad surinktume komandą, kuri liktų šioje šalyje ir išmokytų kitus vykdyti reformas“, – sakė A.Kvitašvilis.

Gruzinas pridūrė, kad jo ministerija bus atvira jauniems žmonėms. „Ministerija bus atvira jauniems, ambicingiems žmonėms, kuriems rūpi permainos bei pokyčiai šalyje ir kurie nori padėti. Reikalinga nauja banga, šviežias kraujas. Skelbsime konkursus pareigoms užimti, viskas bus skaidru. Vyks pokalbiai ir pagal jų rezultatus bus surinkta komanda“, – sakė sveikatos apsaugos ministras.

Finansų ministre tapusi ukrainiečių kilmės amerikietė Natalja Jaresko savo ruožtu pažymėjo, kad kurs komandą iš profesionalų, nepaisant to, kokioje žinyboje jie dirba šiuo metu.

„Spręsime, kaip turėsime dirbti. Turime vadovautis tomis pačiomis vertybėmis, turėti vieną požiūrį, vieną tikslą“, – kalbėjo N.Jaresko.

Visi trys ministrai taip pat kalbėjo, kad per 48 valandas jie ketina paskelbti apie svarbiausias kiekvienos ministerijos veiklos kryptis.

Beje, A.Abromavičius pareiškė, kad jam nerūpi, kokį atlyginimą gaus už darbą Ukrainos vyriausybėje.

„Aš asmeniškai neaptarinėjau atlygio už darbą Ukrainos vyriausybėje, nes tas atlyginimas, tikriausiai, labai mažas. Tikiuosi, kad po kelerių reformų ir ekonominio augimo metų būsimi ministrai jau gaus padorius atlyginimus. Bet aš pats po 18 metų sėkmingos investicinės veiklos pinigų poreikio nejaučiu“, – sakė A.Abromavičius.

A.Abromavičius, A.Kvitašvilis ir N.Jaresko Ukrainos ministrais tapo antradienį, kai Aukščiausioji Rada patvirtino naująją Arsenijaus Jaceniuko vadovaujamą vyriausybę. Prieš tai šalies prezidentas Petro Porošenka visiems trims užsieniečiams skubos tvarka suteikė Ukrainos pilietybes.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.