Grozno centre – ataka prieš policiją ir gaisras Spaudos rūmuose

Apšaudė patikros postą

Per operaciją Spaudos rūmus sudrebino sprogimai ir kilo gaisras.<br>AP nuotr.
Per operaciją Spaudos rūmus sudrebino sprogimai ir kilo gaisras.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS, AFP ir lrytas.lt inf.

Dec 4, 2014, 7:07 AM, atnaujinta Jan 20, 2018, 12:40 AM

Apšaudė patikros postą

Čečėnijos sostinėje Grozne naktį iš trečiadienio į ketvirtadienį aidėjo šūviai ir sprogimai. Pareigūnai iškart paskelbė, kad vykdo smogikų neutralizavimo operaciją. Tokių priemonių teko imtis, kai nusikaltėliai patikros poste nužudė kelis policijos pareigūnus, o po to pasislėpė Spaudos rūmuose Grozno centre.

Vidaus reikalų ministerijos duomenimis, pastate pasislėpė 5 ar 6 ginkluoti asmenys. Grozne įvestas kontrterorizmo operacijos režimas. Pareigūnai mėgino išsiaiškinti, ar viduje užpuolikai nelaiko įkaitų.

Čečėnijos lyderis Ramzanas Kadyrovas ėmėsi asmeniškai vadovauti operacijai. Kalbėdamas su žurnalistais jis patvirtino, kad yra suformuotas operacijos štabas, o Spaudos rūmuose įsitvirtino šeši smogikai. R.Kadyrovas patikino, kad žudikams nepavyks ištrūkti iš pastato, rašo newsru.com.

„Galėtume operaciją įvykdyti per 10–15 minučių, tačiau mums rūpi išsaugoti operacijos dalyvių gyvybę“, – aiškino R.Kadyrovas.

„Brangūs draugai! Šunys nudvesia šuniškai! Banditų sunaikinimo operacija pasiekė baigiamąją stadiją! Spaudos rūmuose jau nukauti šeši teroristai! Nė vienam banditui nepavyko pasprukti! Tačiau kol kas prašau neiti į gatvę toje zonoje, kur dar vyksta patikrinimas“, – socialiniame tinkle ryte parašė Čečėnijos prezidentas.

„Esama nuostolių tarp personalo“, – sakoma Rusijos naujienų agentūrų išplatintame Nacionalinio antiteroristinio komiteto pranešime, tačiau daugiau detalių nepateikiama.

Valstybinė naujienų agentūra „RIA Novosti“, remdamasi vienu šaltiniu to regiono teisėsaugos tarnybose, nurodė, kad žuvo penki policininkai, o dar keli buvo sužeisti.

Vidaus reikalų ministerija šios informacijos kol kas nekomentavo.

Nacionalinis antiteroristinis komitetas nurodė, kad grupė užpuolikų atakavo eismo kontrolės postą Grozne ketvirtadienį paryčiais, o vėliau šturmavo vietos žiniasklaidos pastatą, vadinamą Spaudos rūmais.

Šiuo metu kovotojai yra užblokuoti pastato viduje policijos ir saugumo pajėgų, pridūrė komitetas.

Spalį Grozne penki policininkai žuvo, o dar 12 buvo sužeisti, kai jie užkirto kelią vienam jaunam mirtininkui sprogdintojui surengti išpuolį vienoje koncertų salių, kurioje tūkstančiai žmonių buvo susirinkę vietos šventės proga.

Tas sprogimas, nutraukęs gana ramų laikotarpį regione, sukėlė susirūpinimą, kad vėl atsinaujins smurtas Šiaurės Kaukaze, kur Kremlius per pastaruosius du dešimtmečius dukart kariavo su separatistais.

Spalio 7-ąją, minint V.Putino 62-ąjį gimtadienį, daugiau negu 100 tūkst. žmonių, vilkinčių Rusijos vėliavos spalvų drabužius, žygiavo Grozne vadovaujami Kremliaus palaikomo Čečėnijos prezidento R.Kadyrovo. Jis nešė Rusijos vadovo portretą.

Apie 1,1 tūkst. svečių, tarp jų aukšto rango pareigūnų ir įstatymų leidėjų, klausysis V.Putino metinio pranešimo, kuriame tikriausiai bus išdėstyti Kremliaus politiniai ir ekonominiai prioritetai, kai padėtį temdo konfrontacija su Vakarų šalimis dėl krizės Ukrainoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.