Latvijos parlamentarė šlovino nacių rengtas homoseksualų žudynes

Latvijos parlamentarė priversta atsistatydinti iš partijos vadovybės po skandalingų komentarų apie tai, kad naciai elgėsi teisingai šaudydami homoseksualius asmenis, skelbia „The Baltic Times“.

Latvijos parlamentarė I.Priede šlovino nacių rengtas homoseksualų žudynes.<br>tr.com nuotr.
Latvijos parlamentarė I.Priede šlovino nacių rengtas homoseksualų žudynes.<br>tr.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-12-04 10:41, atnaujinta 2018-01-20 00:16

Vienybės partijos narė Inga Priede tokius komentarus paskelbė socialiniame tinkle „Twitter“. „Ačiū Dievui, kad vokiečiai juos savu laiku šaudė. Tai buvo gerai šalies demografijai“, - rašė I.Priede, sulaukdama aštrios ne tik oponentų, bet ir partijos kolegų kritikos.

Šie komentarai pasirodė išsyk po Latvijos užsienio reikalų ministro Edgaro Rinkevičiaus viešo prisipažinimo, jog yra homoseksualus. Tokį patį prisipažinimą atliko ir Jungtinės Karalystės prekybos atstovas Rygoje Iainas Frew. Latvija nepripažįsta tos pačios lyties asmenų partnerystės.

Po kilusio skandalo I,Priede apgailestavo dėl savo žodžių, pareikšdama, kad nenorėjo nieko įžeisti. Ji asmeniniu sprendimu paliko postą Vienybės partijos vadovybėje. Keli partijos nariai reikalauja, kad I.Priedės komentarai būtų svarstomi partijos taryboje ir jos lauktų griežtos sankcijos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.