Naujasis Ukrainos parlamentas tęsia seną muštynių tradiciją

Naujasis Ukrainos parlamentas pradėjo darbą, tačiau nesutarimus spręsti ir vėl teko ne diskusijomis, o susistumdymu. Kelios dešimtys parlamentarų susikivirčijo dėl būsimų komitetų vadovų ir partijų, kurioms teks atsakingi postai, skelbia „The Moscow Times“.

Ukrainos Aukščiausiojo Rada sesiją pradėjo susistumdymu.<br>RIA Novosti nuotr.
Ukrainos Aukščiausiojo Rada sesiją pradėjo susistumdymu.<br>RIA Novosti nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-12-05 17:26, atnaujinta 2018-01-19 20:50

„Ne, ne, ne, stop, stop, stop, kolegos, aš prašau jūsų ramybės!“ – nuo pakylos šaukė posėdžiui pirmininkavęs Volodymyras Groismanas, stebėdamas, kaip kelios dešimtys oponuojančių Rados narių supuolė į salės vidurį ir pradėjo stumdytis.

„Aš prašau jūsų nurimti ir grįžti į savo vietas“, – griežtai reikalavo geras prezidento Petro Porošenkos bičiulis V.Groismanas. Sąmyšį sukėlė ginčai dėl spalio mėnesį išrinktos Aukščiausiosios Rados komitetų vadovų.

Jokiai partijai nepriklausantis, tačiau aktyviai Maidano judėjime dalyvavęs Volodymyras Parasiukas viešai apkaltino parlamentą, pamiršus principus, dėl kurių buvo kovota ir dėl kurių iš Ukrainos buvo išvytas prezidentas Viktoras Janukovyčius.

„Praverk savo burną dar kartą, ir mes tave išspirsime iš čia tuoj pat. Nepadės net tavo milijonai“, – šaukė V.Parasiukas vienam buvusios daugumos narių, atstovavusių prorusiškai Regionų partijai.

„Maidanas ir Ukrainos žmonės kovojo už sąžiningumą. Jei mes padirbėsime pusę valandos daugiau ir parodysime Ukrainos žmonėms, kad jie neišrinko saujelės idiotų, kad tarnaujame jiems, mes tik gausime papildomų taškų“, – aiškino V.Parasiukas ir reikalavo persvarstyti komitetų vadovus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.